Masopust - tradiční i neobvyklé recepty: Jak na domácí škvarky a vlastní koblihy?
Když se řekne masopust, vybavíme si asi především vesnickou pouť s průvodem masek. Je to ale zároveň označení pro období mezi vánočními svátky a čtyřicetidenním postním obdobím, které předchází Velikonocům. A jak tu třídenní oslavu, tak celou masopustní dobu spojuje především velké hodování. Je to totiž nejvhodnější čas na zabijačky. Ty znamenají jelita a jitrnice, spoustu masa, vývary, ovary, šunku a třeba i škvarky. Domácí škvarky si můžete vyrobit i v panelákové kuchyni, aby ale byly obzvlášť vypečené, chce to znát pár triků.
Kdo nemá rád maso, ten si o masopustu dopřává hlavně sladké. K masopustu totiž patří i dozlatova osmažené koblihy plněné marmeládou a bohatě pocukrované. I tato dobrota se dá vyrobit doma, vyžaduje to ovšem trochu práce, takže pokud se vám do toho nechce, klidně si upečte jinou sladkou chuťovku, třeba kalsické buchty nebo nějaký dobrý koláč. Smyslem masopustu je se pomnít před již zmiňovaným půstem, a tak se to nesmí zanedbat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake od Evy
Přidáno před 14 minutami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 3 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 13 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Masopustní pohoštění jedna báseň! Usmažte si doma nadýchané koblížky jako od babičky
Frog eye salad: Těstovinový salát s ananasem a mandarinkami je šťavnatý sladký dezert s originální chutí
Tučný čtvrtek je tu: Oslavit jej můžete šťavnatým a křehoučkým bůčkem pečeným na zelí, chuť a vůni mu dodá pivo