Boží milosti se připravují při svátečních příležitostech. Jak je usmažit podle receptů našich babiček?
Boží milosti, tradiční sváteční pečivo, si spojujeme především s obdobím masopustu a Velikonoc. Připravují se z jednoduchého těsta a smaží se na tuku. Nejspíš pamatujeme talířky s tímto pečivem, které nám občas přinesly na ochutnání naše babičky. S naším receptářem si můžeme připomenout, jak milosti chutnají.
Tradiční pečivo od našich babiček
Mohlo by vás zajímat
Jak se připravují Boží milosti
Na závěr obalit v cukru s vanilkou
Netřeba šetřit tukem
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře