Jak upéct velikonočního beránka. 7 osvědčených receptů na tradiční moučník pro sváteční chvíle
K velikonočním svátkům se váže mnoho tradic a zvyků. Kromě barvení vajíček a pletení pomlázek je to také pečení beránků. Využijeme na ně buď oblíbené bábovkové těsto, nebo je upečeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Tradice velikonočních pečených beránků se nám zachovala v podobě beránků z různých sladkých těst. Pečeme je jako upomínku na obětování Ježíše, Božího beránka, za hříchy lidí. Můžeme vyzkoušet některý z oblíbených receptů.
- Hrníčkový beránek s Margotkou
- Biskupský beránek
- Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta
- Šlehačkový beránek
- Krémový velikonoční beránek
- Velikonoční beránek
- Kudrnatý banánový beránek
Tradiční pečení beránků
Beránka po upečení položíme na vhodný tác a dozdobíme. Nesmí mu chybět očka z hřebíčků nebo rozinek, sluší mu červená stužka na krku a kolem něj můžeme dát svěží zelené větvičky. Ozdobený a pocukrovaný beránek se krásně vyjímá na svátečním stole. Můžeme ho také upéct jako jedlý dárek - určitě bude mít úspěch a radost z něj budou mít hlavně děti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Komentáře