Ihned měkké perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky připravované dle tohoto receptu můžete připravovat i na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké. Vánoční tabule bez perníčků by nebyla úplná a různé tvary,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníčky připravované dle tohoto receptu můžete připravovat i na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké. Vánoční tabule bez perníčků by nebyla úplná a různé tvary,…
Perníčky z formiček budou všechny jeden jak druhý. Zkuste je připravit. Upéct a nazdobit je potom můžete podle své nejbujnější fantazie. Nebo nechte tvořit děti. Zabaví…
Kokosky jsou vítaným pečivem, jak využít přebytečné bílky z vánočního pečení. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Můžete je podávat samotné, nebo je dále slepovat s…
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se…
Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý…
Někdy lze z vajec využít pouze žloutky. Pokud uschováme bílky v mrazničce, můžeme si po nasbírání dostatečného množství připravit cukroví pouze z bílků. Receptů existuje…
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 minut v teple kynout.Pak rozválíme nebo…
V tomto receptu jsou plátky jablek na korpusu z křehkého těsta potřeném pikantní zavařeninou. Na závěr jsou navíc pokryty čepicí sladkého zapečeného sněhu z bílků.…
Křehký bílkový korpus ve tvaru srdce promazaný a zvlhčený čokoládovým krémem je ideálním dárkem a nejen ke svatému Valentýnu. Jeho příprava není složitá a zdobení velmi…
Netradiční způsob přípravy lineckého cukroví, které však určitě zaujme. Plát těsta potřeme tvarohovou náplní, zakryjeme vykrojenými kolečky a doprostřed vložíme…
Tvary z jednoduchého perníkového těsta si vykrojíte podle předem nakreslené šablony. Sestavování svícnů nebo chaloupky a hlavně jejich zdobení, bude možná pro vás noční…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň…
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Výborný a ne příliš složitý dezert připravíte podle našeho receptu. Někde ho nazývají "ptačí mléko". Nadýchané noky z vařené sněhové hmoty s polevou a krémem udělají…
Pečení perníčků nemusí být jen náročnou záležitostí hospodyňky. Zapojte do přípravy, vykrajování a zdobení také děti. Tyto měkoučké perníčky plné másla, medu a koření…
Čokoládu nastrouháme a s ořechy a medem povaříme ve vodní lázni (mlékovaru).Vyklopíme do prosátého moučkového cukru na vále a ještě teplé vypracujeme ve tvárné,…
Dezerty do skleniček se výborně hodí za každý nedělní oběd. Pokud jsou takto krásně sluníčkově zářivé, úplně si říkají o přípravu o jarních svátcích. Není potřeba želé…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy adventního času a vánočních svátků. Kořeněné těsto s medem vykrajujeme oblíbenými tvary, které před upečením potřeme…
Tyto perníčky jsou zvláštní svojí ručně dělanou polevou. Možná se vám zpočátku bude zdát příliš pracná, ale výsledek stojí za to ji vyzkoušet a třeba i vnést do stálého…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Jak správně skladovat vánoční cukroví: Pusinky patří do krabice, perníčky do plechové dózy a úly do lednice
Nechtěnými „hity“ jídelníčku během první světové války byly tuřín, krmná řepa a polévka z vrány, chleba byl na příděl
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!