Zapečená brokolice se zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrolu uveďte do varu osolenou vodu a pět minut v ní povařte brokolici. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.V misce promíchejte zakysanou smetanu s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrolu uveďte do varu osolenou vodu a pět minut v ní povařte brokolici. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.V misce promíchejte zakysanou smetanu s…
Brokolici rozebereme na růžičky a 5 min povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a necháme brokolici zchladnout. Z mouky, vajec, mléka a strouhaného sýru připravíme hustší…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje. Uvařené propláchneme a prolijeme troškou oleje, aby se nelepily. Necháme vychladnout.Do mísy rozmčkáme tuňáka. Přidáme…
Pohanku namočíme na 2-3 hodinky do studené vody - nevaříme. Díky namočení změkne, ale neztratí cenné látky. Přebytečnou vodu slijte. Poté ji osolíme nebo do ní…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.Přidáme kousek másla a trochu horkého mléka a rozšťoucháme (nešlehat!) tak, aby z brambor zůstaly malé…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Brokolici lehce povaříme v osolené vodě.Na pánvi lehce osmažíme na plátky nakrájený česnek. Zasypeme moukou a až mouka zezlátne,…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky a brokolici rozebereme na růžičky. V kastrole necháme rozpustit slaninu, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Do směsi…
Nejdříve připravíme omáčku. Brokolici krátce povaříme v osolené vodě (nebo dáme na pařák) a nasekáme nadrobno.Mléko smícháme s máslem a dáme vařit. Do vroucího mléka…
Maso nakrájíme na nudličky a smícháme s olejem, kořením, utřeným česnekem a solamylem. Necháme uležet hodinku, klidně déle. Po uležení smažíme zprudka, aby se maso…
Brokolici si povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme…
Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme. Přidáme…
Zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev rozkrájíme na kolečka, cibuli na plátky a brambory na kostky. Pařák postavíme na hrnec s vroucí vodou (nemám…
Francouzský slaný koláč quiche je velice chutný a opravdu sytý. Existuje spousta různých náplní, ale mezi jednu z těch nejlepších patří kombinace brokolice, špenátu s…
Brokolici na malé růžičky vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Necháme vychladit. Papriky nakrájíme na kostičky, mrkev nastouháme a přidáme k brokolici.…
Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2x2 cm. Oloupanou cibuli přepůlíme, každou půlku rozkrojíme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) a rozdrobíme jednotlivé…
Z brokolice odřízneme všechny košťály, i ty nejmenší. Stonek brokolice oloupeme od dřevnatého povrchu, všechny košťály i se stonkem nakrájíme na menší kousky a uvaříme v…
Ochutnejte toto výborné rychlé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kuře jen osolíte, smícháte se škrobem a osmažíte. Poté ho zalijete jednoduchou sladko-pikantní omáčkou…
Základní zeleninovou polévku můžeme udělat z různých druhů zeleniny, co třeba máme zrovna po ruce nebo na zahrádce. A do ní pak bezesporu patří také nudličky. Na výrobu…
Na tuku, nejlépe na sádle, osmahnout cibulku, přidat drobné kousky brokolice a chvíli restovat (musí zůstat na skus, nesmí zcela změknout). Pak přidat sýr nakrájený…
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové…
Brokolici zbavíme košťálu a umyjeme, uvaříme až je brokolice měkká. Mrkev oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v jiném hrnci. Uvařenou zeleninu dáme do mísy, a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Pečení bez náčiní? Váleček nahradí láhev od prosecca, sklenička poslouží jako vykrajovátko, lžíce jako formička
9 nejlepších makových moučníků: Dáte si rychlý makovec nebo parádní závin s čokoládou?
Jak slaví Vánoce bývalá vítězka MasterChefa Kristína Nemčková? Na svátečním stole u nich nesmí chybět tato vynikající kapustnice