Celestýnské nudle
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční polévky si žádají svátečnější knedlíčky nebo nudle. Přesně to splňují nudle celestýnské. Smažené z těstíčka jako palačinky, stočené a potom nakrájené, vypadají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 146 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sváteční polévky si žádají svátečnější knedlíčky nebo nudle. Přesně to splňují nudle celestýnské. Smažené z těstíčka jako palačinky, stočené a potom nakrájené, vypadají…
V misce rozšleháme vejce, po částech přisypeme krupici a připravíme těstíčko. Osolíme a přidáme bylinky.Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme připravenou směs,…
Oloupané omyté brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v MVT (s 1 lžící vody 5 min/ 800W, protřepat a ještě jednou 5 min) nebo v hrnci ve vodě cca 20 minut a slijeme, jak…
Ošúpané zemiaky pokrájame, uvaríme v slanej vode, roztlačíme a pridáme múku podľa potreby a soľ.Vypracujeme hladké cesto. Cestový šúľok nakrájame na kolieska, z ktorých…
Maso jsem měla nakrájené a naložené den předem v olivovém oleji, ale můžeme použít čerstvě koupené. Do hluboké pánve nebo hrnce dáme na oleji zesklovatět nasekanou…
Sójový granulát nasypeme do 1,5 litru vývaru nebo vody s přídavkem soli a sušených bylinek. Za občasného promíchání 10 minut povaříme, poté scedíme a lehce vymačkáme…
Do skleněné mísy (měla jsem čtvercovou) na pečící papír jsem vyskládala 6 plátků slaniny, na ni jsem položila 6 kousků filé, které jsem ze spodní části nasolila a…
Kousky kuřecího masa orestujeme na pánvi a postupně k němu přidáváme kousky zeleniny a dusíme tak, abychom zachovali její čerstvost a křupavost. Nakonec vmícháme rajský…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky široké cca 2 cm (3 ks na porci) a lehce naklepeme klouby ruky. Jednu lžíci oleje smícháme s bylinkami, špetkou soli,…
Suroviny na zálivku dáme do misky a důkladně je vyšleháme.Brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme ji v osolené vodě 4 minuty. Ihned ji zcedíme a zchladíme.Ledový…
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozložíme je na plech s pečící fólií (papírem), potřeme olejem s kořením a solí (je-li třeba) a upečeme -…
Jednodušší už to fakt být nemůže. Nakrájenou zeleninu dejte do pekáčku a pokud budete k jídlu připravovat i maso, můžete přidat i to. Osolte a okořeňte, podlijte malým…
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme orestovat na olivovém oleji na pánvičku. Když se maso zatáhne, přidáme chilli sůl, pepř, sójovou a worchestrovou…
Očištěný celer nakrájíme na 0,5-0,8 cm kolečka. Smícháme marinádu a celer marinujeme 1-1,5 hodiny. Smícháme pivo, žloutek, koření a nakonec přidáváme mouku. Z bílku…
Bulgur uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. K hotovému bulguru vmícháme tuňáka a na kousky nakrájená sušená rajčata. Bulgur ochutíme solí, bylinkami a na závěr ho…
Základem pro recept je zajistit si už v sezóně dostatek bylin a nakrájené je ve stínu dobře usušit. Každý ví, která bylinka mu voní nejvíc, kterou používá častěji a…
Čočku necháme hodinu namočenou (červená čočka se nemusí předem namáčet, ale udrží si tak více barvy). Vaříme cca 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme. Čočku smícháme s…
1) Do hrnce dáme rajčata z plechovky, protlak, fazole a necháme pár minut prohřát, poté přidáme koření a česnek a asi 10 minut vaříme, ke konci vmícháme parmazán s…
Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko…
Receptů na výborné polévky není nikdy dost. Máme pro vás jednoduchou a velmi rychlou polévku z rajčatového pyré s bílými fazolemi a bylinkami. Ke konci vaření zjemníme…
Menší pekáček nebo zapékací misku vymažeme slabě olejem. Na dno dáme pokrájenou cibuli. Vařené a očištěné jazyky nakrájíme podélně na 3-4 plátky, trochu osolíme,…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Panenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Do mísy nalijeme olej, ocet, šťávu z limetky a cukr. Vše pečlivě promícháme a poté vmícháme nakrájenou chilli papričku a bylinky.
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Vdolky nebo lívance? Bulharské placky mekitsa mají od každé něco. A nejlepší jsou na snídani
Retro okénko: Jak na výtečné knedlíky s vajíčkem? Hlídat musíme dobu smažení a malým fíglem je i přidání mléka
Toskánská chlebová polévka ribollita: Znáte tohle původní jídlo chudých a víte, proč se vaří dvakrát?