Slané jednohubky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 301 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 23,00 g |
– nasycené | 13,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 9,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Rajčata rozkrojíme napůl, papriky na kousky, cibuli na měsíčky a okurku na půlkolečka.Sýry nakrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme.Zálivku prošleháme metličkou do…
Když už nás nebaví smažený květák ani květákový mozeček, dojde na květákové placičky. Je to proto, že přidáním různého koření nebo sýra může náš být pokrm pokaždé jiný.…
suroviny narájíme na kostičky nebo plátky, já to střídám, ať všechny nevypadají stejně a ozdobíme talíř
Syté bramborové jídlo, pokud máte chuť na něco dobrého, slaného a bez masa. Pažitka, v tomto případě bude už jen pomyslnou třešničkou na dortu. Pokud si k jídlu vypijeme…
Carpaccio z červené řepy je vegetariánským kolegou toho z hovězího masa. Tenké plátky vařené řepy namarinujeme ve sladkokyselé marinádě a necháme pořádně vychladit.…
Jadel nastrouháme na jemno. Smícháme s máslem, sýrem a makrelami i s olejem. Pečlivě vymícháme. Přidáme nakrájenou cibulku i s natí a bylinky. Já dál nekořenila,…
Okurky nakrájíme po délce na plátky (nejlépe škrabkou). Sýr a rajčata také na plátky, cibulku na drobno.Na zálivku prošleháme olej se zbytkem surovin. Dochutíme solí a…
Připravte si rychlovku, třeba když vás honí mlsná. Sýr jadel je slaný, není třeba ho již nijak zvlášť ochucovat dalším kořením. Zvláční, ale nevyteče tak jako jine druhy…
Nakrájíme rohlíky, namažeme máslem. Na to dáme plátek Jadelu a kolečko pórku.
Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vejce, špetku soli a vše promícháme. Těsto má být vláčné, konzistence je podobná jako u noků do polévek …
Suroviny nakrajíme na kostičky či na přjatelné tvary pro napichování na okrasná bodátka, párátka nebo špejle. Napichujeme dle chuti střídavě okurku, šunku, papriku a…
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem. V pánvi rozpálíme olej a 10 minut…
Šošovicu uvaríme do mäkka, ja ju ani nenamáčam a vždy ju mám ok, osolíme morskou soľou, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme ostatné suroviny a môžeme podávať. Na tanier…
Brambory dobře umyjeme, necháme trochu oschnout, vidličkou na několika místech hluboko propícháme a obalíme je v soli. Naskládáme vedle sebe do pekáčku a vložíme cca na…
Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na…
Z listového těsta vykrojíme dvé stejné srdce, na to spodní zvýšíme okraje dvěma proužky na sebe, aby to byla taková mistička. Na to horní jsou ty růžičky taky z těsta.…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Grilování levou zadní: Jaké oleje použít na marinádu a čím ji nejlépe dochutit?
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé