Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenBůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.Do mísy vsypeme mouku, přidáme…
Srvátku vylejeme do hrnca, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ. Varíme asi 15 minút.Vložíme vopred uvarenú sóju a spolu ešte 5 minút povaríme.Polievku v…
Brambory uvaříme, vodu z nich slijeme do hrnce. Brokolici uvaříme na skus jen v 2 cm vody a po chvilkách přiléváme po troškách horkou vodu, nebo použijeme pařák na…
Kozí sýr dáme do misky a důkladně vidličkou rozmačkáme. Přidáme oba druhy másla a utřeme do hladké konzistence. Není potřeba nic jiného přidávat, vyzrálý sýr je…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Křidýlka omyjeme, v kloubech naporcujeme, špičky odložíme na polévku (např.do mrazáku na pozdější použití).Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na stejné kusy. Cibuli…
Maso a brambory nakrájíme na kostky.Na rozehřátý olej dáme maso a necháme ho zatáhnout. Potom přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Promícháme, podlijeme vodou a necháme…
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou,…
Slaninu nakrájenou na kostičky v kastrolu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, zalijeme vývarem a osolíme.Do základu vložíme nakrájené…
Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.
Stehna osolíme a na oleji s máslem zprudka opečeme.Stehna vyjmeme, do výpeku dáme hrubě nakrájenou cibuli, špek a orestujeme.Stehna vrátíme zpět a přidáme kmín a…
Nejprve očistíme žampiony a zeleninu. Pár žampionů dáme na stranu.Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené žampiony, pokrájený celer i…
Z ingrediencí na marinádu připravíme ve větší míse směs, dokonale promícháme a vložíme do ní očištěná, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Přikryjeme fólií a necháme…
Večeře pro dva, připravená v mikrovlnné troubě nebo klasicky. Ochucené brambory, sýr a příchuť medvědího česneku zaujmou. Když čas chvátá, hodí se jídlo z jednoho…
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Kvasnice rozmícháme s cukrem a trochou vlažné vody.Vezmeme větší mísu (aspoň na 10 litrů) a dáme do ní mouku, kmín, semínka, zalijeme vodou, přidáme kvásek (nemusí ještě…
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme moukou a usmažíme jíšku.Zalijeme ji studenou vodou, prošleháme, osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Brambory oloupeme,…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 13:30