Carpaccio z okurek
Recept ještě nebyl hodnocenVychlazenou salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku, oloupeme je celé nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vychlazenou salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku, oloupeme je celé nebo…
Uvaříme vajíčko natvrdo a sušené houby namočíme do teplé vody.V hrnci na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světla, pak dáme brambory na menší čtvrtinové…
Kapustu i zemiaky nakrájame, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme čiernym korením. Z oleja a múky si pripravíme zásmažku, zalejeme mliekom, rozšľaháme a v polovici…
Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme rajčata, syrová nakrájíme (plechovku jen vylijeme).Přidáme koření skořici, tymián, pepř, hřebíček,…
Ředkvičky jsou báječné jen samotné jako čerstvá svačinka, ale hodí se i do salátů, nakrájené na chleba nebo do pomazánek. Pokud je koupíte opravdu čerstvé, můžete…
Maslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ, mleté čierne korenie a vymixujeme.Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.Na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a…
Kedlubna se díky své lahodné nasládlé chuti skvěle hodí do salátů. Přidáme k ní okurku, cibulku a trochu křenu, který salátu dodá říz. Pak už jen stačí zalít jednoduchou…
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do…
V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme k ní chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na kostky…
Klasika - vařené brambory a vejce natvrdo omáčka: Do kastrůlku dám olej, tak, abych měla zalité dno, nechám prohřát, přidám mouku a za stálého míchání uvařím jíšku. …
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s…
Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. …
Na tuku spěníme hladkou mouku a opražíme jíšku do zlatova. Zalejeme studenou vodou (asi 1 hrnek), přidáme mraženeé a nebo krátce předvařené fazolové lusky, sůl, půl…
Luštěniny jsou doslova plné bílkovin a vlákniny. Měly by proto být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, proto je dobré je zařadit třeba jako přílohu. Navíc je jen…
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle a přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev, papriku, rajčata a celer.Zeleninu necháme chvíli osmahnout a pak…
Uvařte si s námi jarní polévku. Ředkvičky jsou pro správné jarní probuzení jak stvořené. Štiplavost jim po úpravě zůstane jen maličko, ale chuť zůstane. Polévka je díky…
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Šalotku nakrájíme na drobno a zesklovatíme na másle. Přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a sůl.Z…
Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 13:47