Litrový litý perník
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby…
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
Zakysaný krém smícháme s vejcem, mlékem, sladidlem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, spojíme v těsto.Používám ruční šlehač. Plotýnky vaflovače…
Pokud máte na zahrádce přebytky cuket, vyzkoušejte z ní upéct něco sladkého. Tato jednoduchá kakaová buchta bude díky cuketě velmi vláčná. Všechny suroviny stačí smíchat…
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký moučník. Krásně vláčný perník, vonící po kokosu a medu, ozdobený mandlemi, je tou správnou volbou a vykouzlí vám úsměv na…
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned.…
Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy.…
Datle dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme je asi 20 minut v klidu. Pak je i se zbylou tekutinou přemístíme do mixéru, přidáme máslo a cukr a rozmixujeme. Po…
Nejprve připravíme náplň. Do mísy dejte žervé, přisypte oba cukry, přidejte vejce a všechny suroviny vyšlehejte dohladka.Na těsto do mísy dejte vejce, třtinový cukr a…
Všechny ingredience na těsto dáme postupně do mísy a umícháme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozetřeme do ní těsto. Švestky rozpůlíme,…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníme povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Perníčky nemusí být jen malé vykrajované tvary. K Vánocům patří také sladká chaloupka z perníkového těsta, na které najdete recept zde. Chaloupku pak můžete stavět spolu…
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme…
Čočku a pohanku spaříme vroucí vodou a několikrát propláchneme. Přemístíme do mixéru, přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou směs. Postupně za chodu mixéru…
Do kastrolu dejte pivo s kořením,rozinkami,máslem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Nechte 5 minut provářet na mírném ohni, pak kastrol stáhněte z plamene,…
Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými…
Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka…
1 verze podle babičky : Na másle zpěníme cibuli, zasypeme hladkou moukou a usmažíme tmavší jíšku. Rozředíme ji a povaříme. Přidáme do ní pokrájená omytá rajčata s…
Sypké suroviny společně smícháme.Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily.Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu…
Mouku s práškem do pečiva, cukrem a nadrobno pokrájeným máslem zpracujeme na drobenku. Pak přidáme vejce, kůru a šťávu z citrónu a postupně přiléváme mléko. Vypracujeme…
V tomto bezlepkovém koláči mouku zastupuje mák, proto jako ovoce jsou nejvhodnější švestky, které se k máku velice dobře chuťově hodí. Mouka je v drobence nahrazena…
Foukané rohlíčky pekly už naše babičky, protože moc dobře věděly, že udělají na vánočním stole nemalou službu. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku je…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Karlovarské oplatky a jejich historie: Křupavou lázeňskou cukrovinku miloval i Mozart a stávala 16 haléřů, dnes dáte za jednu oplatku 20 Kč
Pečení na neděli: Jak správně připravit piškotovou roládu se žloutkovým krémem? Cukrářská mistrová se podělila o své fígle
Někdo to rád syrové aneb Raw strava a co o ní potřebujete vědět, než se do ní pustíte