Kuřecí steak à la salát
Recept ještě nebyl hodnocenPekáček vymažeme oblíbeným tukem, na dno nasypeme půl balíčku těstovin, posolíme.Stehenní řízky omyjeme, posypeme solí, pepřem a bohatě bylinkami, malinko paprikou, a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pekáček vymažeme oblíbeným tukem, na dno nasypeme půl balíčku těstovin, posolíme.Stehenní řízky omyjeme, posypeme solí, pepřem a bohatě bylinkami, malinko paprikou, a…
Očištěné brambory nakrájíme na plátky. Lososa nakrájíme na tenčí nudličky, kuřecí maso nakrájíme také na tenké plátky. Obě masa následně osolíme a přidáme provensálské…
Lilky podélně nakrájíme na co nejužší plátky, smícháme s mořskou solí a necháme nejméně půl dne vypotit a změknout. Vhodné je použít mřížku na pečivo nebo rošt z trouby,…
Předehřejeme troubu na 220°C.Do hrnce s vodou dáme hrst provensálských bylinek, vodu osolíme.Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.Během vaření si…
Hermelíny nakrájíme na osminky, ale klidně i na čtvrtky a každý kousek z řezných stran potřeme česnekem.Vkládáme do sklenice, vždy vrstvu Hermelínů, cibule, nakrájených…
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr, promícháme a necháme chvíli vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí, přilijeme kvásek, olej a ostatní …
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou…
Všetky suroviny na marinádu dobre premiešame, filety v nej obalíme a necháme v chladničke odležať aspoň 2 hodiny.Potom filety na panvici na oleji z oboch strán opečieme…
Nejdříve dáme sojové maso namočit do vývaru (z kostky nebo klasický vývar, postup viz.poznámky). Dáme vařit těstoviny a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme…
Nejprve si z teplé vody, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek - necháme ho stát alespoň 10 min. Do čisté mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zamícháme a přidáme kvásek…
Kuřecí spodní díly zbavíme "biskupů" a dáme vařit do cca. 1,5 litru vody. Po cca. 80 minutách je z vývaru vytáhneme a po vychladnutí obereme (je lepší je obrat ne příliš…
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Houby nakrájíme na plátky. Nakrájíme šalotku nadrobno. Nasekáme česnek.Na houbovou omáčku zahřejeme v kastrolu na středním ohni 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje.…
Příprava kuskusu je rychlá a velmi snadná, stačí mu chvíle ve vroucí vodě. Navíc ho lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho ve směsi s paprikou, fazolovými lusky,…
Z cuket se dá připravit spousta věcí, mezi nimi i pečený cuketový salát, okořeněný kari a provensálským kořením. Postačí vám pouze pár surovin a ideální přílohu ke…
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Zapečené těstoviny můžeme připravit na mnoho různých způsobů tak, abychom potěšili zejména naše chutě a hladový žaludek. Tento recept spojuje široké nudle se směsí…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Retro okénko: Jak na legendární citronovou babetu? Buchtu "z hliníkové misky" vyrobíme doma snadno a bude lepší než kupovaná
Pavarotti miloval jídlo, hlavně špagety. V InterContinentalu mu museli přistavět vlastní kuchyň
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením