Maminčino kuře – klasický recept
Recept ještě nebyl hodnocenKlasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Původně tradiční maďarský pokrm se v 19. století rozšířil i na území Česka a chutná nám dodnes. A není se čemu divit, kuřecí maso v omáčce z cibulovo-paprikového základu…
Zatímco některé hospodyňky pečou kuře na talíři nebo plechovce od piva, my jsme zvolili mřížku. Kuře bude ze všech stran hezky zlaté a křupavé, uvnitř zůstane dokonale…
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami…
Kuře k obědu nebo večeři nikdy nezklame. Tento recept je na císařské kuře, ale také se mu říká anděl v hubě a nenadarmo. Kuřecí kousky proložené kvalitní šunkou, sýrem a…
Víkendová hostina si žádá pořádné jídlo. Pokud jste ještě nezkusili recept na kuře à la kachna, je to ta pravá chvíle. Potřebujete jen kuře, zelí, sůl a kmín. Tento…
Receptura zdánlivě obyčejného kuřete na paprice se stává pod taktovkou vyhlášeného šéfkuchaře vymazlenou pochoutkou. Určitě stojí za to si postup mistra kuchaře…
Vydatný oběd pro více strávníků, který naskládáte do pekáčku, nebo zapékací misky v pár krocích. Po zapečení, budeme mít křupavé kuřecí kousky se spoustou šťávy a…
K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s…
Nejprve si připravíme marinádu, v pekáčku smícháme sójovou omáčku s medem, chillim, koriandrem, zázvorem a prolisovaným česnekem a ještě s olivovým olejem. Kuře si…
1. Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu. 2. Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme…
Kuře dobře opláchneme a očistíme od zbytků brk a peří. Rozpůlíme a každou půlku rozdělíme na 3 díly. Uvedenou dávku másla rozpustíme v mikrovlnné troubě při max.350W …
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme smetanou…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Obojí osmažíme, přidáme sladkou papriku a promícháme.Potom přidáme omyté kuře (nebo kuřecí stehna),…
Kuře nasolíme a vložíme do něho část zelí a anglické slaniny, kterou nakrájíme na plátky nebo na malé kousky.Vložíme do pekáčku, okolo kuřete dáme zbytek zelí a slaniny.…
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…
Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné…
Kuře umyjeme, osušíme, naporcujeme a opečeme (já rovnou v kameninové nádobě). Vyndáme na talíř, opečeme zeleninu nakrájenou na kousky. Vložíme opět do PH maso, zeleninu…
Koření si roztlučeme v hmoždíři. Ve varné nádobě si osmažíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme houby, koření, jablko, česnek, osolíme,…
Jablka omyjeme a rozkrojíme na osminky zbavené jadřinců (nejlépe nejdříve na čtvrtinku, vyříznout jadérka a pak na osminku). Česnek oloupeme a utřeme se solí. Špek…
Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl. Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek. Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.…
Kuřecí plát si rozložíme, posolíme a jemně posypeme mletým pepřem. Pak posypeme polovinou bazalky (čerstvou nakrájíme na kousky) a poklademe salámem. Na něj rozložíme…
Troubu dáme předehřát na 200 °C.Pokud máme hezké brambory, nemusíme je oloupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na…
Kura rozdelíme na porcie a nasolíme. V širšom kastroli rozohrejeme olej s maslom a jednotlivé porcie kuraťa opečieme po oboch stranách do zlato-žltej farby. Posypeme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Nejlepší jalapeňo burger podle Pohlreicha? Tenhle vás parádně nažhaví!
Holka u plotny radí: Jak udělat babiččiny slané drožďové mini rohlíčky? Jde to bez kynutí!
Listové těsto jako ideální surovina: Hodí se k přípravě lahodných a křupavých závinů či koláčů i skvělých minipizz