Čočková pomazánka s Lučinou a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nám od oběda zbyde trochu uvařené čočky, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku. Tu podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem a ozdobíme nakrájeným pórkem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařené čočky, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku. Tu podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem a ozdobíme nakrájeným pórkem a…
Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem. Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné…
Uzený losos a kopr jsou skvělá kombinace. Netradiční a lehké jednohubky můžeme vytvořit i bez pečiva. Na plátek okurky naneseme svěží pomazánku, kterou pokryjeme kousky…
Zemiaky, cibuľu, cukety a paradajky narežeme na kolieska. Striedavo ich naskladáme do vymasteného pekáčika. Rozšľaháme Lučinu s mliekom, tymiánom, soľou a korením.…
Jako první připravíme těsto na quiche. Mouku prosejeme a smícháme spolu se solí a muškátovým oříškem. Tuhé máslo nastrouháme nahrubo a jemně promícháme spolu s moukou,…
Lehká ovocná roláda je ideální dezert v letním období. Vyzkoušejte třeba tuto roládu s náplní z tvarohu, lučiny a čerstvých jahod. Příprava je rychlejší díky tomu, že…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozetřeme. Uvařené vejce oloupeme a nastrouháme. Romadůr si taky nastrouháme. Do mísy dáme všechny suroviny…
Špenát necháme rozmrazit, v sítku z něj vymačkáme vodu, vložíme ho do mísy s vysokým okrajem. Přidáme k němu 1 celé vejce, 3 žloutky, stroužek česneku a pokrájenou…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Když se pije dobré pivo, nechcete si moc zaplnit žaludek těžkým jídlem. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou…
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem…
Tvaroh, Lučinu a nastrouhaný eidam důkladně promícháme a vytvarujeme kuličky, které obalujeme v koření, nebo i bylinkách. Hotové kuličky dáme do sklenice a prokládáme…
Palačinky nejsou pouze sladkým dezertem. V těchto palačinkách střídá mouku červená čočka, která dodá tělu potřebnou vlákninu. Náplň v podobě uzeného lososa, lučiny a…
Smícháme Lučinu s křenem (lze použít i Krenex), přidáme ořechy a trošku soli. Opravdu maličko, protože šunka je slaná dost. Můžeme přidat trošku mléka, když bude Lučina…
Milovníci sýrů jásejte! Máme pro vás jednoduchý recept na skvělé makarony se sýrem. Uvařené těstoviny smícháme se sýrovou omáčkou, dokořeníme a společně zapečeme v…
Smícháme cottage s ochucenou lučinou, přidáme hodně nakrájených ředkviček, hodně nadrobno nakrájené pažitky a nadrobno nakrájené staročeské šunky.
Uvaříme červenou řepu.Uvařenou nebo i čerstvou červenou řepu a v horké vodě spařený celer nastrouháme najemno.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, smícháme s lučinou a…
Výborné cupcakes chutnající po tyčinkách Margot, s kyselejším krémem a ozdobičkami z hmoty vyrobené z bonbonů marshmallow, jsou lákadlem tohoto receptu. Připravte je…
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.Salátovou okurku a obě papriky nakrájíme na kostičky, cibuli a olivy nadrobno.Přidáme na kostičky nakrájené…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Nejprve si vymažeme formu,ve které budeme dort dělat, nejlépe drží "hřbet". Do vymazané formy vložíme potravinářskou folii, tak aby nám přesahovala kousek přes okraj.…
Koupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25