Pestrá rýže
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky, přidáme teriyaki omáčku a drcený pepř, promícháme a necháme hodinku při pokojové teplotě marinovat.Mrkev, petržel, cuketu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky, přidáme teriyaki omáčku a drcený pepř, promícháme a necháme hodinku při pokojové teplotě marinovat.Mrkev, petržel, cuketu a…
V míse smícháme obě mouky a špetku soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek, přidáme…
Do mísy si dáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, pískový cukr, mandle a vše dobře nasucho promícháme. Přidáme celá vajíčka a roztopené máslo. Těsto vařechou…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto (je hustější) vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto…
Máslo musí být z lednice, ne měkké. Nastrouháme ho na hrubo do mísy. Smícháme s moukou, vodou a solí. Vyhněteme těsto. Necháme uležet cca deset minut v ledničce. Mezitím…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Tyto muffiny překvapí velmi zajímavou chutí, kterou dosáhneme kombinací máku a rebarbory. Navíc je připravíme bez lepku a cukr nahradíme javorovým sirupem. Nejlepší jsou…
V miske zmiešame tvaroh, na tenké kolieska nakrájané cibuľky, sekané mandle, olej, korenie a soľ. Dochutíme limetkovou šťavou.Chlieb opečieme v toastovači alebo nasucho…
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Dvě formy na "srnčí hřbet" pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny (mouku, krupicový cukr, špetku soli a prosátý prášek do pečiva) smícháme…
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během…
Cukr, vejce, máslo a tvaroh utřít, pak přidat ostatní. Uplést vánočku, potřít vejcem, posypat mandlemi. Péct ve vyhřáté troubě na 170-180 st. 20 min, pak stáhnout…
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně po dvou přidáváme žloutky. Do misky dáme strouhanku, pokapeme ji rumem, přidáme mleté mandle a prášek do pečiva. Celé…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, kapii na proužky a okurky na malé kostičky.Na másle opražíme mandle dozlatova a dáme zatím bokem.Na rozehřátém oleji…
Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.Směs…
Bílek se studenou vodou ušlehejte do tuha. Zamíchejte cukr, vetřete žloutek. Přidejte mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva a opatrně zamíchejte. Potom vložte do…
Heru(máslo) jsem el. šlehačem ušlehala s cukrem, pak jsem zašlehala celá vejce, mouku,kakao a kys. smetanu. Těsto je dost husté, spíš takový krém. Ale to nevadí, tak je…
Na korpus vše rozmixujeme a vytvoříme tuhou kuličku těsta. Vyplníme formičky s důlkem uprostřed a necháme vychladnout v lednici. Vytvoříme podle receptu čokoládu a…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…
V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. V jiné vejce, olej a vanilk. extrakt. Sypké směsi nasypeme do mokrých, přidáme vejce, broskve a mandle. Naplníme…
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vajíčka s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme kakao, skořici, mléko, olej a znovu zašleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, opět zašleháme a nakonec přidáme…
V mise smichame med,zloutky, skori a olej a vyslehame slehacem. Pridame tu rozpustnou kavu,mouku a sodu a zamichame. Vyslehame bilky s 3/4 sklenici male cukru, a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto
Jarní jídelníček 50. let v Československu: Stará slepice, převařené mléko a saláty, které se nedoporučovalo mýt v potoce
Vánoční pečení: Pět milovaných klasických druhů cukroví dotažených k dokonalosti