Vafle se sýrem, šunkou a bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenZměklý margarín(máslo)dáme do mísy, přidáme celá vejce a sůl a ručním šlehačem ušleháme do pěny. Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva a spolu s vodou rovnoměrně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklý margarín(máslo)dáme do mísy, přidáme celá vejce a sůl a ručním šlehačem ušleháme do pěny. Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva a spolu s vodou rovnoměrně…
Z droždia, trocha cukru a asi 100 ml vlažného mlieka pripravíme kvások. Po vzkypení spracujeme z uvedených surovín cesto. Necháme stáť cca 10 minút.Medzitým pripravíme…
Tuk, cukor a šťavu dobre vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom a vodu a dobre vymiešame. Primiešame klinček (hřebíček) a škoricu, mandle, strúhanú kôru, rum a…
V míse smícháme mouku, vločky, kokos a cukr. Margarín a sirup rozehřejeme, přidáme vodu a sodu a vše vlijeme do mísy se sypkými surovinami. Důkladně promícháme. Je-li…
V hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo společně s kakaovým práškem a cukrem. Kakaovou směs sundejte z plotny a vmíchejte do ní mouku a vejce. Přidejte brusinky a vše…
Máslo rozehřejte v mikrovlnce a poté je nechte vychladnout. Z vody, mléka, mouky a prášku do pečiva připravte hladké těsto. Přilijte rozehřáté máslo. Rozehřejte…
V míse smíchejte mouku, curk moučka a spetku soli a do této směsi nakrájejte ztuhlý margarín. Vidličkou, rukou či tímto speciálním nástrojem (pastry cutter - u nás má…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny…
Spracujeme cukr, vanilkový cukr, margarín a vejce. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto.
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
V mise vymiešame vajce so zmäknutým margarínom, mliekom a medom do hladka. Postupne pridávame múku, cukor, soda bicarbonu, spracujeme na cesto, ktoré dáme odpočinúť na…
Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto. Rozdělit…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme…
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem.…
Odpalované těsto je oblíbené pro přípravu sladkých věnečků a větrníků. Avšak toto těsto je univerzální a lze jej tedy použít i na slané chuťovky. Zároveň z tohoto těsta…
Tuk, cukor a vanil. cukor vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom, vodu a škoricu. Pečieme vafle na vaflovači a zdobíme podľa chuti a vkusu.
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a pak přidáme všechny přisady, dobře promícháme a je hotovo.
Kuře opečeme ze všech stran (na oleji a margarínu), dáme stranou. Do šťávy přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu a asi 3 minuty ji smažíme tak, aby změkla, ale…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Nechcete si zašpinit kuchařku při vaření? Použijte potravinářskou fólii nebo si udělejte kopie, které si přilepíte na linku
Je rýžovar zbytečnost v kuchyni, nebo skvělý pomocník? Zjistili jsme za vás, co všechno umí a na kolik vás vyjde
Retro vaření s Kristinou: Upečte si jednoduchý sýrový koláč podle receptu z roku 1939!