Londýnské řezy
Recept ještě nebyl hodnocenTyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Kefírové lívanečky z banánů a jablek můžete připravit jako pohoštění pro vaše ratolesti na dětskou oslavu, nebo jako sladkou snídani, která vám zpříjemní start do nového…
Cukr smícháme se žloutky, přidáme olej, mleté ořechy, prášek do pečiva a mouku. Přilejeme mléko a nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu,…
Korpusy – upečieme 2 korpusy, každý zvlášť : Vyšľaháme vajcia s práš. cukrom, pridáme kakao, olej a vodu. Prešľaháme. Potom vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto…
Připravíme plech (mám 32x23 cm) a 2 papíry na vyložení. Zapneme troubu na 170° C. Tři žloutky šleháme s cukrem a přidáme postupně horkou vodu. Stále šleháme, až do…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Žloutky ušleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Postupně přimícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme z bílků…
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme piškot. Až vychladne, tak jej potřeme marmeládou. Připravíme si krém, tak že svaříme mléko a mouku na kaši a až…
Jemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví a jisté je, že bude…
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme 12 polévkových lžic vlažné vody, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhanými ořechy a trochu strouhané…
Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru. 2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu.…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pomalinku olej a vodu, mouku s kakaem a vyšlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-11…
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkorojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku…
Oblíbené pečivo ve tvaru trojhránků je nedílnou součástí slavnostního vánočního pohoštění. Pečivo můžete zdobit tmavou i bílou čokoládou, cukrovým zdobením jako např.…
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2…
Opláchnuté a osušené maso rozřízneme na stejnoměrnou placku a nejlépe přes fólii, nebo igelitový sáček rozklepeme na plát. Očištěnou cibuli a rajčátka nařežeme, cibuli…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Korpus je velice jednoduchý. Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem…
Sádlové cukroví je prostě klasika již našich babiček. Velmi jednoduchý recept a vzniknou nám malé křehké kakaové bochánky lehce vonící sádlem a ozdobené rybízovou…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Do mísy dáme mouku a cukr. Přidáme na menší kousky nakrájené máslo, žloutek, trošku citronové kůry a vše rychle zpracujeme v těsto. Zabalíme do fólie nebo mikrotenu a…
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu…
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Vmícháme mouku a nastrouhanou čokoládu, nakonec sníh z bílků. (Do mouky jsem přidala malou lžičku prášku do pečiva), ale nemusí být.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Co s plonkovou suchou rýží? Připravte si indonéskou specialitu Nasi Goreng!
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka
Barevné dny Velikonoc: Proč je pondělí modré a sobota bílá? A kdy zadělat na mazanec?