Krůtí koule a polentové placky
Recept ještě nebyl hodnocenKoule: Maso dáme do hlubší misky, přidáme nadrobno nasekané cibulky, nadrobno nasekanou petrželovou nať a listy koriandru, osolíme, opepříme a důkladně promícháme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koule: Maso dáme do hlubší misky, přidáme nadrobno nasekané cibulky, nadrobno nasekanou petrželovou nať a listy koriandru, osolíme, opepříme a důkladně promícháme s…
Mleté krůtí maso dáme do misky a smícháme s najemno nasekanou petrželovou natí, rozetřeným stroužkem česneku, bílým pepře, a solí. Vše dobře promícháme a necháme chvilku…
1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit…
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce 40-50 minut /podle velikosti brambor / na 180 stupňů. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme…
Nejdříve si uvaříme sojové nudličky podle návodu/10-15 minut/. Při vaření k nim ještě přidáme zeleninový bujón, bylinky a trochu sojové omáčky. Vedle v kastrůlku si…
Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou…
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi krom oleje a vytvarujeme 4 stejné burgery, zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici odpočinout cca 20min. Poté…
Krůtí mleté maso smícháme s vejcem a strouhankou. Osolíme, opepříme. Necháme odležet v lednici. Smažíme na pánvi. Růžičkovou kapustu očistit, opláchnout, rozkrojit na…
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem. Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti), petržel, bazalku. …
Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na silnější plátky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle. Ve větší míse smícháme mleté maso,…
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a dáme na něj maso. Za průběžného obracení restujeme několik minut.Pórek nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a obojí přidáme k…
Jablká zbavíme jaderníkov, chvíľu podusíme a rozmixujeme na pyré. Necháme vychladnúť.Mäso zmiešame s pyré, nadrobno nesekanou cibuľou, vajíčkom, čiernym korením, soľou a…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Šunku, sýr a cibulku nakrájíme na drobno. Česnek namačkáme. Zamícháme do masa.Do směsi přidáme med a kečup (já používám pálivý).…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, orestovanou cibuli, česnek, strouhanku a promícháme.Zelí vaříme asi 20 minut v osolené vodě, pak od sebe oddělíme listy a…
Maso smícháme v míse s najemno nasekanou cibulí, strouhankou, prošlehaným bílkem, brusinkami, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou šalvějí.Vytvarujeme čtyři burgery, dáme…
V misce promícháme umleté krůtí ( kuřecí ) maso, přidáme nasekané bylinky, nasekané šalotky, solamyl, sůl, pepř, sojovou omáčku, worcester a strouhanku. Vše dobře…
Brokolici bez košťálu poduste v páře, brambory uvařte oloupané v osolené vodě s kmínem.Po uvaření vyšťouchejte brambory a brokolici, lehce tyčovým mixérem rozmixujte a…
Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky…
Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout. Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme…
Cibulky a pórek nakrájíme našikmo, žampiony na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, kari pastu a promícháme. Necháme maso zatáhnout. Přidáme čočku,…
Tradiční hamburger v netradičním pojetí. Už samotný masový základ je z krůtího masa. K tomu skvěle sekundují balkánská omáčka ajvar, olivy a typicky slaný balkánský sýr.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Retro okénko: Čevabčiči mělo být podle norem z roku 1964 z pravé svíčkové. V levnější variantě jídelen ho ale nahradilo jiné maso
Ochutnejte „Kanáry“: Uvařte si podle originálního receptu třeba lahodný guláš z masa a zeleniny!
Dokonalé podzimní osvěžení: Cider chutná studený i teplý a použít ho můžete i do jídla