Cottage chléb
Recept ještě nebyl hodnocenSýr promícháme s vodou, vlijeme do pekárny, přidáme olej, sůl, kmín, zasypeme moukou, nahoru lžičku cukru a droždí. Zapneme na program TĚSTO a necháme vypracovat a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sýr promícháme s vodou, vlijeme do pekárny, přidáme olej, sůl, kmín, zasypeme moukou, nahoru lžičku cukru a droždí. Zapneme na program TĚSTO a necháme vypracovat a…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto bude lepivé a řidší, než jste u kynutého těsta zvyklí, ale to vůbec nevadí. Mísu zakryjeme a necháme při pokojové teplotě…
Připravíme si kvásek.Do misky dáme mouku, sůl, kmín, semínka, promícháme, přidáme kvásek, podle potřeby vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout.Po vykynutí vytvoříme…
Suroviny dame do pekarne v poradi ako su napisane. V pripade, ze mame drozdie mrazene, tak ho vlozime rovno do mlieka. Nastavime program cesto (zakladny).Po ukonceni…
Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho…
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…
do pekarny vlozime vsechny ingredience, program testo, umotame rohliky, nechame 20min kynout na plechu. otreme vejcem, posypeme soli,makem,kminem jak kdo ma rad. Peceme…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečicí nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
Do vody přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme kvasinky 10 minut aktivovat.Do větší mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a přidáme směs kvasinek a vody. Dobře…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…
Dozlatova vypečené, na povrchu křupavé a vláčné uvnitř. Takové jsou tyto housky na hamburgery. Kynutí zabere sice více času, nicméně odměnou nám poté budou skvělé…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
Do pečné nádoby domácí pekárny nadávkujeme suroviny v pořadí, jak udává návod ke konkrétní pekárně. Nádobu vložíme do pekárny, zavřeme víko, připojíme do sítě a…
Tekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.
Nejprve si do vody dáme psylliové semínko, aby nám vznikla náhrada lepku. Aspoň na 10 minut, ale déle je lépe. V troše mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky a…
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto…
Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do…
Suroviny dáváme do pekárny poslupně jak je to napsané, peču to jako velký chleba klasik. Dá se samozřejmě upéct i v normální troubě.
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme na kousky. Do pekáče dáme maso, cibuli, česnek, hořčici a veškeré koření a důkladně…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Úžasné francouzské věnečky Paris Brest voní lískovými oříšky. Proč se pečou ve tvaru kola?
Jak na přípravu skvělé vietnamské kávy s kondenzovaným mlékem: Baristka z pražské Sapy nabízí jednoduchý postup
Ostružinová povidla jsou krásně hustá, sladká i bez cukru, jen se musí delší dobu vařit. A při správném skladování vydrží několik let