Hrníčkové knedlíky - bezlepkové, nadýchané
Recept ještě nebyl hodnocenKvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Vzejité vylijeme do mouky se solí a vyjíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Vzejité vylijeme do mouky se solí a vyjíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Všetky suroviny dobre vyšľaháme. Cesto rozotrieme do vymastenej tortovej formy.Navrch posypeme brusnice a pečieme na 180°C.Necháme vo forme dôkladne vychladnúť, až potom…
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Vše dáme podle postupu do nádoby na chleba a dáme péct na bezlepkový program, nebo klasik. Někomu se lépe upeče na bezlepkový a někomu na klasik. Každá pekárna je jiná a…
Pohanku propláchneme a namočíme minimálně na čtyři hodiny do vody. Až nabobtná, pak na sítku opět několikrát propláchneme.V míse smícháme sypké suroviny (mouku, sůl,…
Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá…
Hovězí krk očistíme od tuku a blan. Česnek rozmačkáme a najemno nasekáme. V česneku obalíme maso a necháme hodinu uležet. Připravíme si velkou cibuli, kterou nakrájíme…
Ze zelí vykrojíme tuhý kousek košťálu a zbytek zelí nakrájíme nadroboučko. Osolíme, opepříme, přimícháme vejce, pohankovou mouku a utřené stroužky česneku.Pánev necháme…
Podmáslí vlijeme do mísy a smícháme se solí, pak po částech za stálého míchání metlou přidáváme ostatní suroviny. těsto necháme 30 minut odpočinout.Z hotového těsta…
Necháme vzejít kvásek, přidáme obě mouky, syrovátku, sůl, česnek a olej a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Na teplém místě a přikryté necháme asi hodinu kynout …
Přebrané ovesné vločky spaříme trochou vroucí vody a mezitím osmahneme pokrájené cibule na oleji. Jakmile začnou cibule chytat zlatou barvu, přihodíme k nim…
Do válce na šlehání nebo do misky dáme prosetou mouku, špetku soli, vejce a přilijeme 200 ml vlahé vody. Prošleháme v mixu nebo metličkou a necháme odstát, aby mouka…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme všechny mouky, přidáme sůl, med, kmín a rozdrobíme droždí. Zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto…
Kvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na…
Jáhly spaříme, propláchneme a uvaříme podle návodu hodně doměkka. Já jáhly, pohanku, rýži a bulgur vařím v MT. Je to pohodlné a beze strachu, že se připálí..:-). Uvařené…
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Příprava sladkých banánových lívanečků je opravdu snadná a nezabere vám víc jak dvacet minut. Podávat je můžete třeba na dětské oslavě, nebo jako sladkou snídani.…
Všechny suroviny vyšleháme, těsto necháme asi 20 minut odpočinout a na oleji smažíme tenké palačinky, které potřeme medem (džemem, tvarohem...).
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka.K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím…
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku. Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan,…
V misce rozmícháme rozehřáté máslo, olej a med. Zvlášť rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem a přidáme do medové směsi. Přidáme mouky se sodou, mák povařený v trošce…
Z pohankové mouky a mléka uvaříme hustší kaši, necháme jí úplně vystydnout, do studené přidáme vajíčko, petržel, drobně nakrájenou šunku, libeček a osolíme. Vypracujeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Historie perníčků: Původně se pekly v Egyptě a používaly pro zmírnění zažívacích potíží
Vyzkoušeli jsme grilované bůčkové spirály. Marináda s medem zajistí křupavou krustu, na grilu jim stačí pouhých 10 minut
12 levných jídel z luštěnin: Uvařte si čočkový dhal, stařenčiny fazole nebo staročeskou pučálku!