Kotlíkový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Jednoduchý recept a vynikající pokrm. Šťavnaté mleté maso s mrkví, vejci a obalené do křehké uzeniny, to je plněná sekaná. Vyzkoušejte s bramborem či čerstvých chlebem,…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na širší nudličky nakrájené kuřecí maso a po osolení vmícháme nasekané bylinky. Osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř…
Rozmražené filé osolíme z obou stran a dáme na plech,posypeme kmínem,kořením na ryby a na kousky nakrájenou celerovou natí. Poté na filé poklademe plátky nakrájeného…
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Nastavovaná kaše s kroupami, provoněná majoránkou a česnekem s osmaženou cibulí, je vydatnou přílohou třeba k opečenému uzenému masu, volskému oku nebo ji můžeme…
Hovězí žebro a morkové kosti dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli ve slupce (omytou), sůl, libeček, kousek celerové natě a očištěnou zeleninu, koření…
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a…
Dopredu namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Osolíme, okoreníme.…
Silný vývar z vepřových kostí s kapáním, vonící po libečku, přijde vhod v pošmurných zimních a podzimních dnech. Plný talíř horkého vývaru vás příjemně zahřeje, zasytí a…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Na trošce másla restujeme asi 10 minut na kostičky nahrájený celer, mrkev, jablko a cibuli a špetku postrouhaného muškátového oříšku. Pak zalijeme vývarem (bujonem) a…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme polovicu na kúsky (asi 3 cm) nakrájaného zeleru. Osolíme a okoreníme.Posypeme polovicou nastrúhaného syra.Rozložíme…
Večer uděláme přípravu. Kotletu nakrájíme na plátky o síle cca 2 cm, nenaklepáváme, jen nařízneme okraje. Z obou stran lehce potřeme majonézou, posypeme kořením, v tomto…
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí…
Tuto polévku připravujeme tehdy, když vaříme k jídlu brambory jako přílohu. K bramborám přidáme o trochu víc vody než obvykle a podle běžných zvyklostí ji osolíme,…
Do vyššího hrnce dáme sádlo, lehce ohřejeme a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, na větší…
Hrách, čočku a celzrnnou rýži společně přes noc namočíme. Zvlášť namočíme i pohanku a opět zvlášť sušené houby. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném…
Není to vlastně žádný recept, spíš rada, jak uchovat na zimu bylinky ze zahrádky, které pak používáme do polévek.Zmrazíme je - nejlépe se vyklopí z obyčejného obalu z…
Bulky nakrájíme na kostičky a necháme hodinku proschnout. Poté je zakapeme mlékem, přidáme vejce, nať, hrubou mouku a sůl.Poté pomocí potravinářské fólie vytvoříme…
Syrový celer nastrouháme na hrubém struhadle. Jablko nastrouháme i se slupkou také na hrubém struhadle.Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, cukr a nasekanou nať.Vše…
Cícer namočíme na niekoľko hodín a uvaríme.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme posekaný cesnak, pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou a dusíme.Osolíme, pokvapkáme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Prostřeno v tomto týdnu: Zavzpomínejte na dětství nad zmrzlinovým pohárem! Víte, že jde původně o americký vynález?
Pestrobarevné noky nadchnou vzhledem i chutí. Víte, jakou barvu získáte ze šafránu nebo inkoustu ze sépie?
Repelent ze spíže: Otravný hmyz odradí citron, hřebíček i kokosový olej