Salát tří čoček
Recept ještě nebyl hodnocenZelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…
Lososa osolíme a obalíme v posekané petrželce nebo jiných bylinkách, které máme rádi. Těstovinovou rýži si uvaříme na skus, slijeme, propláchneme studenou voudou,…
Kapra rozdelíme na porcie a osolíme. Na oleji pražíme z oboch strán do zmäknutia (podľa hrúbky mäsa cca 7-10 min z každej strany). Vyberieme a vložíme do misy.Do výpeku…
Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu pomali vypékáme. Přidáme drcený česnek. Houby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Přidáme ke…
Na rozehřátou pánev dáme lžičku oleje a na proužky nebo kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Orestujeme a přidáme fazolové lusky a cibulku. Promícháme a dusíme pod…
Karfiol uvaríme vo vode alebo v pare dochrumkava. Necháme vychladnúť a rozoberieme na ružičky.Ačokču a cibuľu nakrájame na kolieska a pridáme ku karfiolu.Všetky prísady…
Připravíme napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme…
Rajčátka překrájíme na poloviny, část na čtvrtiny. Okurku podélně rozřízneme na čtvrtiny a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli překrojíme podélně na poloviny…
Na hrubo nasekané ořechy opražíme na suché pánvi po dobu 2 minut. Švestky nakrájíme na tenké plátky nebo na malé kousky. Smícháme salát (ořechy, švestky, Mix)Uděláme…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plátky slaniny vyskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut dozlatova. Poté slaninu necháme zcela zchladnout a…
Formu o průměru 20-25 cm vymažeme rostlinným olejem nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy dáme mléko, smícháme ho s octem a necháme asi 5…
V tomto kečupu rajčata nehledejte, najdete tu spoustu hub - nejlépe směs lesních, ale jde to i z pěstovaných hub. Nejlíp nám houbový “kečup” chutná k pečenému masu, ale…
Nejprve si připravíme majonézu - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme…
Do vody vsypeme cukr a dobře promícháme. Přidáme sůl a necháme rozpustit.Přilijeme olej. Přilijeme ocet a opět dobře promícháme. Opepříme.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.…
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky.Opečeme na olivovém oleji.Vyjmeme a na téže pánvi restujeme mořské plody, stačí tak 3…
Celer očistíme, z hrušek odstraníme jádřince a vše nahrubo nastrouháme. Přidáme posekané lístky celeru a petrželky.Zalijeme vymíchanou zálivkou a při servírování navrch…
Spätzle uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a smícháme s 2 lžícemi oleje ze sušených rajčat. Necháme chvilku odležet.Zeleninu nakrájíme na malé…
Oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou, do které přidáme 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po…
Listy šalátu opláchneme a dobre osušíme.Uhorku po dĺžke nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenučké plátky.Paradajky narežeme na polovice.Plátky Ementálu narežeme tiež na…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jak na dokonalý telecí řízek a bramborový salát? Podle finalisty Pohlreichova souboje restaurací z Long Story Short je fígl v obalování
Populární koktejly chutnají skvěle i bez alkoholu: Osvěžující nápoje bez rizika kocoviny si může vyrobit každý
Jak připravit švestky ve vlastní šťávě krok za krokem: V zimě se budou hodit na koláče i do buchet