Pikantní kuřecí s dýní a cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenDýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Hokaido nemusíme loupat, kůrka během vaření změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Hokaido nemusíme loupat, kůrka během vaření změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.…
V létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Květák nebo brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyjmeme je a necháme zchladnout a oschnout.Těstíčko: našleháme pivo, olej, žloutky, mouku a sůl podle potřeby.…
Květák nebo brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyjmeme je a necháme zchladnout a oschnout.Těstíčko: našleháme pivo, olej, žloutky, mouku a sůl podle potřeby.…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s…
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova. Hrnec si…
Sezona švestek nám přináší nejen slivovici, ale především šťavnaté koláče, které všichni milujeme. Tyto koláče pečeme z různých těst a švestky na nich můžeme doplnit…
Kompletní menu získáte, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Smažená mořská štika s cibulovým pyré jako hlavní chod je delikátní. Při přípravě pyré zároveň…
Nakupily se vám drobné odřezky masa? A chcete je vhodně zužitkovat? Zkuste plněné roládky z našeho receptu. Uvidíte, že kousek špeku přidá chuť a vůni a dozlatova…
Cuketu upotřebíte i při pečení moučníků, které budou krásně vláčné. Z jedné dávky těsta můžete připravit dva záviny, jeden plněný makovou náplní a druhý jablečnou náplní…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Kuřecí stehna naporcujeme na menší kousky.Kuřecí kousky rychle opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran.Kuře odhrneme trochu stranou, vsypeme najemno nakrájenou cibuli…
Očistíme reďkovku, nastrúhame.Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu…
Pokrm, co nejen skvěle chutná, ale také vypadá. Mističky z cukety a lilku jsou plněné zeleninovou směsí s hovězím mletým masem. Po zapečení je pak před podáváním můžete…
Masové špízy se zeleninou jsou velmi snadným a chutným pokrmem. Kousky libovolného masa napichujeme střídavě s cibulí a paprikou na špejli a poté je upečeme v troubě…
Rybí filety důkladně osušíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filety zprudka opečeme.Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce dusíme, víno by se…
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy.Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.Z…
Hledáte jednoduchý a chutný moučník jak ke kávě, tak i pro děti na svačinu? Vyzkoušejte tyto nadýchané muffiny, které voní po perníku. Stačí vám pár surovin a během…
Recepty podle lety prověřeného receptu babičky jsou sázkou na jistotu. Perníčky, v kterých kromě medu zavoní ořechy a samozřejmě také perníkové koření, navíc…
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou…
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se…
Smícháme křen s olejem, hořčicí a paprikou. Omytá a osušená stehna osolíme a opepříme. Potřeme důkladně křenovou směsí a dáme na noc do lednice.Do pekáčku nakrájíme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak se jedlo za Boženy Němcové? Bohatí mívali vývar, chudí nastavovali mléko mýdlem
Skladatel Beethoven musel mít kávu přesně ze šedesáti zrn a nikdy neodolal pečeným ptákům s hroznovou nádivkou na jalovci
Sváteční Prostřeno: Kuře s mandlovou nádivkou nebo mladé jehněčí s kapustovými brambůrkami? Co si vyberete?