Cizrnový salát s rajčaty a mangoldem
Recept ještě nebyl hodnocenNamočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Příprava kuskusu je rychlá a velmi snadná, stačí mu chvíle ve vroucí vodě. Navíc ho lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho ve směsi s paprikou, fazolovými lusky,…
Na rozehřátý olej vhodíme kostičky nakrájeného masa a necháme chviličku zatáhnout.Přidáme anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, po chvíli cibuli nakrájenou na klínky a…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme.Pak zalijeme vývarem nebo vodou…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Taky se každoročně těšíte, až si v přímořské restauraci objednáte lahodné slávky? Díky našemu receptu si tento gurmánský zážitek budete moci užít takřka kdykoliv. Slávky…
Taky se každoročně těšíte, až si v přímořské restauraci objednáte lahodné slávky? Díky našemu receptu si tento gurmánský zážitek budete moci užít takřka kdykoliv. Slávky…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Salát, který lehce připravíte z dostupných surovin. Luxusnější krevety vyměňte za "krabí" tyčinky, doplňte salát, chutný dresing i přízdobu. Nezapomeňte na pečivo. Jen…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Slepici většinou používáme jen na vývar, pro maso už tak široké použití nemáme. Slepičí vařené maso má neutrální chuť, proto je dobré ho přiměřeně přikořenit. Zde je…
Na palačinky prošleháme dohromady mléko, vejce, mouku a trochu více posolíme, než jsme zvyklí na sladké palačinky. Pokud je třeba, tak přidáme malinko mléka, nakonec…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Šunkové rolky jsou spojovány s předkrmem při svatební hostině. Je ale velmi jednoduché si je udělat i doma, pokud na ně dostanete chuť. Nejlepší jsou s čerstvě…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a zdravá…
Oba druhy paprik, rajčata a červené ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka.Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky a zpěníme na oleji…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Svěží tvarohovou pomazánku s jarní cibulkou a rajčetem upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Pomazánku, doslova nadupanou bílkovinami, konzumujeme namazanou na…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
I z brambor můžete upéct výtečný koláč. Připravte ho s jablky a drobenkou, správnou chuť mu dá oblíbené koření
Oblíbená moderátorka Laďka Něrgešová válí v kuchyni: Takhle fantastické houskové preclíky peče
Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet