Vláčná rybízová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto dáme dohromady a řádně promícháme. Pokud se bude těsto zdát příliš hutné, můžeme přidat trochu mléka.Těsto vylijeme na plech, který předem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto dáme dohromady a řádně promícháme. Pokud se bude těsto zdát příliš hutné, můžeme přidat trochu mléka.Těsto vylijeme na plech, který předem…
Mražené ovoce necháme roztát. Těsto: 1) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak přidáme polovinu cukru a zase šleháme. 2) Z…
Mražené ovoce necháme roztát. Těsto: 1) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak přidáme polovinu cukru a zase šleháme. 2) Z…
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Vyšleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny a za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou…
Jemný koláč, který je nadýchaný jako peřinka je plný rybízu a zdobí jej bílkový sníh upečený na krustu. S pár surovinami a nenáročným postupem vykouzlíte opravdu…
Za královnu mezi moučníky můžeme jistě považovat bábovku. Její vzhled a příchuť můžete vždy přizpůsobit. Tato bábovka je dvoubarevná, nadýchaná a plná rybízových kuliček…
Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto.Vypracované těsto rozválíme, vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem (uvedené množství těsta vystačí na pekáč o…
Vajíčka vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme olej, bílý jogurt a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Umícháme hladké těsto, které naplníme do formiček na muffiny,…
Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť. Předehřejeme troubu asi na 180C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek. V míse…
Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť. Předehřejeme troubu asi na 180C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek. V míse…
Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na proužky a maso na kostky. Na oleji osmažíme cibuli s bůčkem, pak přidáme maso a bylinky, osolíme, přidáme celé koření a necháme…
Muffiny u nás mají sice krátkou tradici, ale staly se velmi oblíbenými. Ať už na oslavy, na svačinky nebo jen tak, na chuť. Tyto muffiny jsou plné rybízu a vláčné díky…
Změklé máslo vyšleháme do pěny spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Potom postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem.Koláčovou formu (23 cm) vytřeme…
Lístkové cesto rozrežeme na 4 štvorce. Každý prehneme na polovicu na trojuholník a odrežeme okraj široký cca 1cm tak, aby pri vrchole trojuholníka boli okraje neodrezané…
Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte…
Vodu přivedeme k varu.Přidáme jablka nakrájená na čtvrtky, švestky, rybíz, skořici a citrónovou šťávu.Vaříme, dokud jablka nebudou měkká.
Ušleháme rozehřáté máslo, moučkový a vanilkový cukr, vejce a kefír, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pekáč vymažeme tukem, vysypeme hrubou…
Těsto uděláme klasicky, jak se dělá piškotový korpus. Dáme péct a po upečení dáme na vál, necháme vychladnout. Připravený vanilkový krém namažeme na vychladlý korpus,…
Budeme potřebovat lžíci, misku a sítko. Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat.Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2…
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme…
Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme ve vyšším pekáči. Po upečení a vychladnutí přepůlíme a každou půlku…
Vyšleháme si tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem a citronovou kůrou, nebo přidáme aroma. Pak zašleháme olej a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Těsto Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C) Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukry, citronovu kůru, olej, horkou vodou…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Jak na rychlé pizza rohlíky z toastového chleba: V horkovzdušné fritéze budou hotové za tři minuty, ale připravíme je jednoduše i v troubě
Sladká cesta Evropou: Těchto 15 slavných dezertů překonalo hranice. Dokonalý Sacher dort nebo svěží tiramisu zvládne každý
Souboj pánví: grilovací, nepřilnavá, nebo WOK?