Cuketový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu si bez výhrad zamiluje snad každý, hlavně pro její všestranné využití v kuchyni. Sezóna je v plném proudu a tak nabízíme recept na cuketový nákyp, který lze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu si bez výhrad zamiluje snad každý, hlavně pro její všestranné využití v kuchyni. Sezóna je v plném proudu a tak nabízíme recept na cuketový nákyp, který lze…
Ikdyž celer patří mezi opomíjený druh zeleniny, dá se z něho připravit spousta výborných pokrmů. Například jednoduchý salát se salámem a paprikou, který může být lehkou…
Jednoduchý recept, který je sice retro, ale milujeme ho dodnes. Přesně taková je salámová pomazánka se zvláštním názvem sloní žrádlo. Můžeme ji připravit jen tak k…
Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle. Přidáme vejce, osolíme a usmažíme. Smažená vejce přendáme do mísy a necháme je vystydnout.Přidáme sýr a společně utřeme…
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Nečekaná návštěva už pomalu klepe na dveře? Tato rychlá pomazánka je hotová, než se návštěva usadí a vy potěšíte jejich chuťové pohárky. Potřebujete jen sýr, salám,…
Na másle opečeme plátky chleba na topinky, zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé.Cibuli nakrájíme na drobno, salám nastrouháme na hrubo.Na másle zpěníme cibulku,…
Pikantní pomazánka, která je výborná na chlebíčkách i jednohubkách. Proč se jí říká Sloní mls (Sloní žrádlo), to úplně nevíme. Možná proto, že se jí vždycky sní na…
Nejřív si uvařím fazolky, které jsem den předtím namočila do vody. Vařím je v papiňáku, od doby varu 20 minut.V jiném hrnci osmahnu na oleji cibulku, přidám salám na…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Bůček si připravíme na nádivku a uděláme si co největší kapsu, kterou vysolíme a pokud má bůček kůži, nařežeme jí na kostičky. Na nádivku si namočíme kusy rohlíků do…
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na jemno. Rajčata, salám a vejce nakrájíme na kostky. Vše dáme do mísy, přidáme majonézu. Podle chuti…
Smícháme pokrájené zelí i se šťávičkou, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme hladkou moukou tak, aby šly tvořit placičky.Opékáme na dobrém sádle nebo…
Pomazánka je skvělá na malý hlad, ale i jako pohoštění na večírek. Zkuste třeba tuto salámovou se sýrem a vajíčky. Je prostě výtečná, a přestože se jmenuje chalupářská,…
Zelí necháme dobře okapat a vložíme do mísy. Přidáme nahrubo nastrouhaný salám ( šunku ) a sýr, pokrájenou kapii, cibuli, worcester, osolíme, dostatečně opepříme a…
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na chutné pohoštění k posezení s návštěvou nebo jen rychlou večeři s krajíčkem chleba s máslem? Pak je tato vaječná tlačenka s masoxem…
Občas je potřeba zužitkovat suroviny z lednice. Salám a sýr osmažený v podobě karbanátků může schovat přebytky a zároveň zajistit skromné ale syté jídlo. Pokud zvolíme…
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Můžeme přidat i nadrobno nasekané listy.Brambory také oloupeme a nastrouháme nahrubo.Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na…
Salám a okurky nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a posekáme. Vše smícháme a všleháme hořčici a máslo. Osolíme a namažeme na rozkrojené housky.
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek…
Brambory patří mezi velmi oblíbené potraviny, zejména pro své všestranné využití i příznivou cenu. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, doporučujeme bramborové placičky…
Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům. Pokud se vyhýbáte smaženým jídlům, můžete si je upéct v troubě.…
Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.
Už vás opět zaskočilo období cuket a už nevíte, jakou dobrotu z nich udělat? Máme pro vás jednoduchý recept na skvělý oběd, výbornou večeři a bohatou svačinu. To je…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak na domácí jitrnice? Zvládnete je klidně i v paneláku a bez prasátka běhajícího po dvorku
Byliny v kuchyni: Mangold je křupavější než špenát a uplatní se v koláči i v netradičním rizotu!
Velký průvodce dýněmi: Na co se hodí Hokkaido, jak jíst tu špagetovou? A zásady správného skladování