Salát z "Vysočiny"
Recept ještě nebyl hodnocenSalám nakrájíme na proužky, sýr na malé kostičky. Dáme do mísy a promícháme.Přidáme na osminky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Opět promícháme.Natvrdo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salám nakrájíme na proužky, sýr na malé kostičky. Dáme do mísy a promícháme.Přidáme na osminky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Opět promícháme.Natvrdo…
Z teplého mléka, kvasnic a cukru uděláme kvásek a přidáme mouku, olej, cukr a sůl a vypracujeme těsto.Těsto vyválíme a vykrajujeme čtverečky, z kterých děláme šátečky…
Všechny suroviny rozkrájené na přiměřené kousky dáme do robota se sekáčkem a necháme rozmixovat na pastu. Ochutnáme, případně přikořeníme. Pokud je pasta příliš hustá,…
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýra…
Vejce rozmačkáme vidličkou, smícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Utřeme dohladka.Přidáme tuňáka z konzervy bez oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku.…
Mexickými chutěmi inspirovaná slaná verze žemlovky ze zbytků starších baget může být skvělou večeří nebo také chuťovkou k posezení s přáteli. Směs omáček se zeleninou,…
oba salámy semeleme na mašince na maso,přidáme majolku a křen.Křen podle toho jak kdo má rád palivé.Vše řádně promícháme.
Anglickou osmahneme s cibulkou, přidáme vysočinu a nakonec šunku. Necháme trošku prosmažit a odstavíme, aby směs vychladla. Z listového těsta vyválíme plát a pomocí…
Lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné mouky. V míse smícháme prosetou mouku s kmínem a solí, přimícháme mléko, ocet, zbylé mléko a…
Klobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měly být přibližně stejně velké, aby se uvařily všechny stejně do měkka. V rámci úspory času…
Z jednoho konce klobásky ukrojíme konec na ocásek a druhý konec na uši, který ještě překrojíme. Ze zbylých klobás nakrájíme kousky na nožičky. Malé kousky špejlí…
Vaječná pomazánka je evergreen chlebíčků, svačin a pohoštění. Tato verze pomazánky je ochucená ještě Vysočinou, takže zase získá odlišnou a originálnější chuť. Na…
Vysočinu, vejce, okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a hrášek. Vše společně promícháme. V druhé misce smícháme majonézu, tatarskou…
Salám nakrájíme na tenké nudličky (1/2 kg), kyselé okurky a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrášek, tatarku(100g), majonézu (malá sklenička, ale záleží…
Zelí opláchneme. Cibuli nakrájíme, na olivovém oleji zpěníme, přidáme zelí, podlijeme vodou.Zelí 10 minut dusíme, občas promícháme, zaprášíme moukou.Na plech poklademe…
Maso nakrájíme na větší kostky. Přidáme lžíci Čarodějky a olivový olej, promícháme a necháme hodinu odležet. Cibuli a Vysočinu nakrájíme na větší kostky. Do pekáčku…
Naskládáme si na tácek nebo podnos na střídačku světlé a tmavé chleby (jako domino) natřeme vrstvou pomazánky a zase skládáme na přeskáčku světlý tmavý až do požadované…
Kuřecí játra omyjeme a nakrájíme je na třetiny. V misce smícháme játra, vejce, sůl a pepř.Na pánvi na oleji restujeme dozlata nakrájenou cibuli na půlměsíčky a vysočinu…
Maso naklepeme, osolíme a lehce poprášíme paprikou. Na každý plátek masa dáme plátek eidamu, kolečko salámu, kuličku uzeného sýra (podobné jako korbáčik) a kapary,…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a nakrajíme ne menší kousky a následně na pánvi usmažíme vejce na cibulce společně s vysočinou. Poté na pánev vložíme brambory a je…
Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a maso pocákáme olivovým olejem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 minut. Pak…
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme, až pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení nebo vůbec.K vysočině…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Chutě antického Řecka: Den začínali chlebem namočeným ve víně nebo speciálními palačinkami, které bychom dnes asi nepozřeli
Italské pesto počesku: Vyzkoušejte koprové, libečkové nebo mrkvové
Opilý Izidor: Slavnostní dezert skvěle chutná i místo cukroví. Nejlepší je přelitý čokoládou a vychlazený, opije vás už jen svou vůní