Vepřová panenka s nivou a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem naložíme panenku do bylinkové marinády. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a…
Ze špenátu, mouky, nastrouhané brambory, soli, pepře, žloutku a česneku uděláme těstíčko, které vkládáme do horkého oleje. Poté sypeme sýrem.
Čerstvý špenát spaříme na cedníku horkou vodou a po zchladnutí vodu dobře vymačkáme.Pokud máme špenát mražený, necháme ho povolit a vodu slijeme. Poté špenátové listy…
Plátek šťavnatého vepřového masa stočený do závitku a plněný výbornou náplní ze šunky, mozzarelly a listového špenátu vám jistě zachutná. Chutě v náplni se skvěle…
1. Nejdříve si připravíme rýži. Cibuli nasekáme najemno, mrkev na kostičky, celerovou nať (bez listů) na kousíčky (místo natě lze použít 1 řapík celeru), česnek…
Nejprve si připravíte směs na krustu: - Brambory uvaříme, vychládlé nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a vejce a řádně promícháme. Dále…
Všechny ingredience na pesto dáme do mixéru a rozmixujeme do požadované konzistence.Domácí špenátové pesto přendáme do skleniček, zavíčkujeme a dáme ho vychladit, popř.…
Maso a cibuli nakrájíme, cuketu a mrkvičku si nastrouháme nadrobno. Na kokosovém oleji nejprve zpěníme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a cca po dvou…
Dopředu nastrouháme sýr a uvaříme těstoviny.Připravíme rozehřátou pánev s olejem. Poté nakrájíme kuřecí prsa na kostičky. Hodíme na pánev a hned kořeníme špetkou soli a…
Špenát opláchneme od nečistot a krátce spaříme ve vařící vodě. Pokrájíme ho nahrubo.Bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na…
Připravte jednoduchý, ale velmi chutný bramborový salát. Špenát, vejce a vymazlená zálivka dělají z uvařených brambor přímo luxusní záležitost. Bude vás to stát jen pár…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme (cca 3 lžičky soli) a necháme asi půl hodiny odstát. Potom nastrouhané brambory přendáme do síta, necháme odtéct…
Listové těsto rozkrojíme dva pláty. Špenát spaříme, pokud je mražený tak rozmrazíme a důkladně zbavíme vody. Česnek posekáme najemno a necháme zrůžovět na másle. Přidáme…
Housku nakrájenou na kostičky si namočíme do trochy vody. Maso, vejce, vymačkanou housku, nasekanou petrželku, sůl a pepř smícháme v míse. Položíme na kousek…
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli na drobné kostičky, šunku na kostičky větší. Rajčata a mozarellu na plátky. Česnek prolisujeme. Dáme vařit vodu na…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky. Špenátové listy propereme pod tekoucí vodou. Listové těsto rozválíme nebo použijeme už rozválený plát.Na…
Špenát očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.Máslo rozpustíme na pánvi, cibuli a česnek na něm krátce orestujeme.…
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nezkroutilo. Plátky osolíme, opepříme a na trošce sádla nebo oleje osmažíme z obou stran…
Z prísad vymiesime cesto a dáme ho do okrúhlej formy, pričom vydvihneme okraje. Zmiešame všetky prísady na náplň. Na cesto navrstvíme náplň a dáme piecť do rúry na…
Uvaříme si brambory ve slupce. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Bílý chřest očistíme, zbavíme tvrdých částí a dáme vařit do osolené vody do…
Kuře očistíme a rozporcujeme. Posypeme kořením, které rukama trochu vetřeme do masa, přidáme sůl, olej a oloupané a na poloviny překrojené stroužky česneku, promícháme…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Domácí pěstování: Vyvýšený záhon se dá vybudovat i na balkonu či terase. Těchto 5 vrstev v něm podpoří bohatou úrodu
Jednoduchý jedlý dárek: Domácí granola se připravuje snadno a rychle. S kokosem a medem chutná božsky
Nepečený cheesecake: Vláčný tvarohový dezert s domácím karamelem a ovocným přelivem se rozplývá na jazyku a chutná fantasticky