Cukrová poleva na perníky
Recept ještě nebyl hodnocenMiluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Miluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé…
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou…
Česnekový dresink je velmi jednoduchý na přípravu, je oblíbený a chutná skvěle, takže by neměl chybět na žádné grilovačce. Můžete ho také použít místo hořčice jako…
Jednoduchý nepečený tvarohový dort s ovocem, nazdobený šlehačkou, potěší nejen vaši děti. Základ tvoří piškoty, tvarohová náplň s ovocem a na závěr želatinová vrstva.…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Zbývající bílky se mohou lehce stát vyhledávaným zdrojem pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Doslova pak budou hvězdou mezi dezerty nedělního odpoledne! …
Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Hrnkový recept bez vážení vám nabízí snadnou variantu mrkvového dortu s ořechy. Mrkev dodá moučníku vláčnost, ořechy předají svou typickou chuť. Pokud použijete…
Sirupy, které připravíme na jaře z nasbíraných květů, zužitkujeme pak během zbytku roku. Na tento sirup budeme potřebovat hlavně květy černého bezu a také kousek zázvoru…
Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť? Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek.…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
Lahůdkové brambůrky grenaille si zrovna říkají o využití do luxusnějších typů salátů. Přidejte k nim baby špenát, polníček a jedlá kvítka. Při podávání doplňte natvrdo…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro…
Když jsou Velikonoce přede dveřmi, je ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky
Jamaican ginger cake: Pikantní verze perníku má výraznou chuť a vůni po zázvoru a vláčnost mu dodává jedna důležitá ingredience
Jak na nejlepší andělsky nadýchaný perník? Jednu surovinu nevynechávejte!