Řízek v zakysané smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenTyto šťavnaté a chutné řízky jsou naloženy v delikátní marinádě, která jim dodává bohatou a vyváženou chuť. Místo česneku můžete použít své oblíbené koření, nebo bylinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto šťavnaté a chutné řízky jsou naloženy v delikátní marinádě, která jim dodává bohatou a vyváženou chuť. Místo česneku můžete použít své oblíbené koření, nebo bylinky…
Do hrnce dáme rajčatové pyré, dolejeme vodou do 2 litrů, přidáme cukr, sůl, vegetu a bazalku. Přivedeme do varu. Vaříme 10 minut. Pak přidáme zakysanou smetanu a…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Vločky zalijeme horkou vodou a necháme na 20 minut spařit. Mezitím nastrouháme sýr a smícháme ho s rozšlehanými vejci. Spařené vločky smícháme se směsí a zamícháme.…
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie ,vegetu, očistené pokrájané huby premiešame a podlejeme s vodou…
Hlíva je skromná houba s výraznou a velmi žádanou chutí. Jemná krémová polévka, kterou z ní připravíte, bude zcela jistě chutnat jako skvostná součást oběda, svačinovka…
Všechny ingredience smícháme a popřípadě ještě ochutíme. Dáme do pekárny bez hnětacích metel na program pečení a pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Vršek sekané ještě…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Na lžičce oleje orestujeme maso tak, aby zbělalo.Přidáme cibuli a česnek, až zesklovatí. Pak přidáme kečup, mletou papriku, promícháme a hned zalejeme fazolemi i s…
Klasický smažený řízek je oblíbená klasika. Vyzkoušejte tentokrát maso předem naložit do jogurtu a trochy koření. Maso bude díky tomu šťavnaté a křehké a chuť koření se…
Škvarkové tyčinky jsou tak nějak správně křupavé, ale přitom vůbec ne tvrdé. Základní těsto je správně slané, takže není v kontrastu s hrubou solí na povrchu. Hodí se je…
Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvičce osmažíme cibule do zlatova, které jsme si nakrájeli najemno, poté na ně přidáme krabí tyčinky, chvíli je…
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme min. 1/2 hodiny v lednici. Cibuli…
Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo…
Osmahnout cibuli, přihodit maso, nechat trochu opéct, přihodit zeleninu, koření a nudle a glutasol, ten je velice důležitý, pak to má tu správnou chuť jak od Vietnamců.
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Všechny suroviny,kromě oleje,smícháme a smažíme v rozpáleném oleji.Podáváme na krajíci chleba potřeným hořčicí a ozdobíme kolečky cibule a okurkou.Hodí se ke svačině.
Umytý bůček dáme vařit do osolené vroucí vody, do které jsme přidali celý černý pepř, nové koření, česnek a vegetu.Ke konci vaření připravíme pomazánku na potření.…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku.Na každý plátek masa dáme kopeček cibule nakrájené na nudličky. Zakryjeme plátkem sýra a…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu(škrob), pak si k nim přidáme nastrouhaný salám, osolíme podle chuti, přidáme pepř, majoránku, cibuli nadrobno,…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Den předem dáme čočku do hrnce, napustíme vodu a čočku propereme. Potom vodu vylijeme a znovu napustíme novou vodu. Znovu propereme. Takto čočku propereme několikrát (já…
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Francouzská „pizza“ se slaninou a cibulí: Alsaský slaný koláč tarte flambée si zamilujete!
Retro vaření s Kristinou: Víte, že Den dětí se slaví dvakrát ročně? Nahlédněte s námi do historie a upečte na oslavu tenhle dort!
Kuřecí játra udělají z topinky luxusní pokrm: Voní majoránkou, říz jim dodá česnek a křupavost šťavnatá jablka