Likér z višní
Recept ještě nebyl hodnocenDo velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…
Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, trošíčku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme sklenici tomatovým džusem, ozdobíme navrch…
Zimní počasí přímo vybízí k tvorbě a degustaci alkoholických likérů. Tento kávový si jistě oblíbíte. Vůně kávy a vanilky, sladkost a alkohol je skvělá kombinace na…
Do šejkru nalijeme vodku, Curacao, šťávu z limetky a protřepeme. Do sklenice dáme led, zalijeme připraveným koktejlem a velmi pomalu nalijeme limonádu. Sklenici…
Z cukru a vody uvaríme sirup. Keď to vychladlo, pridáme citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú koru. Premiešame a pridáme vodku. Nalejeme do fliaš(cca 0,7dl), dobre…
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do…
Rozlámané tyčinky čokolád dáme do hrnce, zalijeme mlékem a šlehačkou, přidáme cukr, vejce a vše postupně zahříváme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Nevaříme…
Vanilkové lusky rozřízneme napůl a dáme do čistých sklenic. Přilijeme vodku. Lusky musí být celé ponořené. Sklenici zavíčkujeme.Sklenici dáme na chladné a tmavé místo. A…
Všechny ingredience zamícháme, vychladíme a podáváme s kostkou ledu.
Do shakeru nalejeme citrónovú šťavu, vodku a pepermintový likér. Pridáme ľad a poriadne pretrepeme.Vezmeme vysoký pohár na long drink, ktorý naplníme ľadom a zo shakera…
Pomeranče vylisujeme a přecedíme, vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně strouhaný zázvor, koření, med a vše svaříme.Vlijeme do sklenic a do každé přidáme štamprličku vodky…
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme…
Pod potahovku je třeba potřít máslovým krémem či ganache, případně tzv.punčovinou (nadrobené zbytky odřezků, máslového krému a marmelády se vymíchají do jemné kašičky)
Do mixeru dame zloutky, mleko, vanilkovy cukr a pomalu prilevame vodku.Dame vychladit a podavame.
Pomerančový džus smícháme s červeným lambruskem a panákem vodky. Můžeme přidat led.
Rybízový džus smícháme s citronovou šťávou a necháme zamrazit v tvořítku na ledové kostky. Musíme udělat s dost velkým předstihem. Těsně před podáváním koktejlu nasypeme…
Med, alkohol, sůl, prolisovaný česnek a pepř- nejlépe čerstvě namletý, smícháme dohromady.Tuto směs natřeme na žebírka a ty vložíme do PH a prokládáme cibulí.Zalejeme…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
1. Vanilkové lusky podélně rozřízneme špičatým nožem.2. Vložíme je do vymyté sklenice a zalijeme vodkou, promícháme, protřepeme.3. Uložíme na temné a chladnější místo a…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice. Můžeme ozdobit kávovými zrny.
Omyté a očištěné jahody si rozmačkáme (můžeme přidat tak 1 lžíci vodky)s jedním vanilkovým cukrem. V míse si ušleháme šlehačku. Do ušlehané šlehačky lehce pomačkáme …
Granátové jablko rozkrojíme a vymačkáme ho na odšťavňovači na citrony. Šťávu přecedíme přes sítko, aby v ní nebyly kousky dužiny, popř. můžeme trošku rozředit asi 3…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do vychlazeného poháru.
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
Jedlé kaštany - výtečná zimní pochoutka
Citronové kuře podle Gordona Ramsaye: Na dokonalé ochucení masa sladkokyselou omáčkou používá šéfkuchař malý trik