Kuřecí s bylinkovo česnekovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso osolíme a obalíme v mouce.Přebytečnou mouku oklepeme a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme snítky bylinek, česnek a zalijeme vínem.Přiklopíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso osolíme a obalíme v mouce.Přebytečnou mouku oklepeme a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme snítky bylinek, česnek a zalijeme vínem.Přiklopíme a…
Stehna osolíme a opepříme. Olej smícháme se šťávou z jednoho pomeranče, utřeným česnekem a trochou mleté papriky. Stehna potřeme a necháme chvíli odležet.Očištěnou mrkev…
Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30-35 minut.Část upečené dýně odložíme…
Kapustičky podáváme zpravidla jako přílohu k masům či jiným pokrmům. Zastanou však také pozici rychlé, chutné a jednoduché svačiny nebo večeře. Stačí, když je necháte…
Ochutnejte Jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Polévka, která je schopná nahradit plnohodnotné jídlo na vás čeká v našem receptu. Luštěniny zasytí a jsou hodnotnou bílkovinnou složkou, zelenina a houby dodají chuť i…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…
Chřestová sezona je krátká, ale intenzivní. Zelené výhonky můžeme použít do různých pokrmů. Tady je zakomponujeme do zeleninové polévky spolu s mrkví a brambory. Hustotu…
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s…
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Ochutnejte tuto výbornou polévku s osvěžující a nakyslou chutí šťovíku. Připravíte ji snadno během chvilky. Polévku podávejte posypanou křupavými kousky smažené housky a…
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a…
Tuto lahodnou sýrovou polévku podáváme tak, že na talíř nasypeme strouhaný sýr, nasekanou pažitku a to poté zalijeme horkou polévkou. Polévku navíc posypeme křupavými…
Příroda se pomalu zelená a začínají pomalu růst mladé kopřivy. Nevíte jak tuto bylinu využít? Vsaďte na lahodné smažené karbanátky, které krom kopřiv obsahují sójové…
Jemnou chuť čerstvého chřestu si skvěle vychutnáte v krémovém risottu podle našeho receptu. Pečlivá příprava a pozvolné vaření rýže se v tomto případě vyplatí a vrátí se…
Tuto krémovou polévku připravíme z brambor, batátů a řapíkatého celeru. Po rozmixování ji zjemníme smetanou. Na závěr do polévky přidáme nakrájený medvědí česnek, který…
Pokud si chcete grilování zpestřit něčím novým, vyzkoušejte tuto dobrou grilovanou polentu. Je pikantní, dochucená česnekem, cibulkami a naloženými rajčaty. Hodí se…
Oloupané brambory nakrájené na kolečka, cibule na půlkolečka, tymián. Vše smíchám dohromady, osolím, opepřím a vyložím tím dno pekáče. Zaleji vývarem a olejem. Plátky…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky z obou stran opečeme a vyjmeme stranou. Do výpečku vsypeme nakrájenou cibuli a nasekané…
1) Na másle si necháme zesklovatět cibuli. Přidáme cukety s česnekem utřeným s lžičkou soli a chilli papričkou. Dusíme 5 minut. Poté směs rozmixujeme. 2) Mouku…
Houby namočíme do studené vody, aby nabobtnaly. Pak je necháme odkapat a vhodíme do hrnce na lžíci rozehřátého sádla nebo másla. Necháme krátce orestovat, pak přidáme…
Ve vlažném vývaru rozmícháme kvasnice a lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Pak klasicky zaděláme těsto, necháme přikryté v teple vykynout.Vykynuté těsto "srazíme", na…
Nejprve si uděláme základ na Velouté omáčku, v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, necháme jí osmahnout, přidáme mouku a uděláme tak…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Přidáno 5. 6. 2024 15:10