Pomerančový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukry, změklé máslo a vejce. Šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané…
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do…
Vypracujeme těsto do válečku, nakrájíme na díly, kterými plníme košíčky. Upečeme na 150°C. Košíčky jdou krásně vyklopit. Krém: Vyšleháme změklé máslo s vanilkovým…
korpus jako na mou bublaninu. Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přidáme postupně olej a mléko a nakonec mouku s kypř. práškem, vylijeme na plech s peč. papírem…
Nejprve připravíme těsto smícháním vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké), přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude…
Příprava těsta: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, a přidáme 4 PL mléka. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, žloutky ušleháme s vychladlou čokoládou a s tuhým…
Žloutky, máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme kůru a šťávu z citronů, smetanu, krupici a tvaroh. Metličkou vše pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý…
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Upečeme dva pláty z uvedených surovin a necháme je vychladnout. Pak pomocí kulaté formičky vykrájíme kolečka, tak aby jich byl stejný počet. Připravíme krém ( mléko+cukr…
Krém: smetanu vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného tvarohu s cukry dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g)…
Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry.Dortovou formu vyložíme folií a naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy…
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme do dortové formy a dáme ztuhnout do lednice. Vyšleháme tvarohy s cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme…
Těsto: Všechny suroviny na těsto důkladně promícháme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme a těsto do ní nalijeme. Pečeme na 180°C přibližně 30 minut. (Zkoušíme špejlí) …
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, přidáme rozšlehaná vejce, olej a vodu a rozmícháme metličkou důkladně tak dlouho, až se všechny suroviny spojí. Těsto nalijeme…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Pod názvem maminčina božská mísa se skrývá skvělý nepečený moučník, který je plný jahod, piškotů a lehkého, příjemně sladkého, krému. Tato dobrota vám v horkých letních…
Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku,…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku vše smícháme a pak vmícháme sníh a dáme péct do růžova. Po upečení necháme vychladnout. Máslo utřeme , přidáme…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto…
Sušenky na jemno rozdrtíme a přidáme mléko a máslo.Zpracujeme na hmotu,kterou namačkáme do vymazané a kokosem vysypané formy.Necháme asi půl hodiny ztuhnout. Na náplň…
Krém: Vyšleháme obě šlehačky do tuha, smícháme s tvarohy a zakysanou smetanou, osladíme dle chuti a přidáme ztužovač. 1. vrstva piškot, 2. vrstva krém, 3. vrstva jahody…
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jak na dokonalé škvarky? Záleží na typu sádla i teplotě. A chce to jedno malé kouzlo...
Holka u plotny radí: Palačinkový dort s tvarohem, povidly a čokoládou chutná skvěle a připravit jej zvládne každý
Soutěž Peče celá země 2022 vyhrála Martina! Nabízíme exkluzivní rozhovor s vítězkou, která chystá hříšnou knihu