Bábovka: Tradiční česká pochoutka, kterou nikdy nezklamete
Bábovka je klasickým příkladem jednoduchého, ale lahodného dezertu, který se perfektně hodí na snídani, k odpolední kávě nebo jako pohoštění pro návštěvy. Každá rodina může mít svůj vlastní tradiční recept na bábovku, který se předává z generace na generaci. Základem ale vždy je, aby nebyla suchá a dusivá, ale krásně nadýchaná a vláčná.
Jak docílit vláčnosti a nadýchanosti u bábovky?
Příprava bábovky je obvykle velmi jednoduchá. Suché a mokré suroviny se smíchají dohromady a těsto se naleje do formy, a to většinou s hrnkovým odměřováním. Pokud chcete ale získat vláčný výsledek, vyzkoušejte do těsta přidat zeleninu či ovoce v podobě cukety, mrkve nebo třeba jablek. Další možností je přidat do bábovky tvaroh, smetanu, podmáslí, šlehačku, jogurt nebo třeba mascarpone, které se zaručeně postarají o vláčnost.
Tip: Bábovka se dá snadno upéct i bez vajec, vyzkoušejte třeba podzimní dýňovou.
Nejoblíbenější recepty na bábovku
Jak bylo zmíněno, oblíbené jsou především vláčné nedusivé bábovky jako například.
- Tvarohová bábovka,
- mramorová olejová bábovka,
- bábovka s pudinkem,
- bábovka s vaječným likérem,
- třená bábovka,
- bábovka z podmáslí,
- banánová či mrkvová bábovka.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 4 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 9 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 17 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice? Stačí jen tři základní ingredience, správný postup a v lednici vydrží celý rok
Velký manuál: Jak vybrat hrnec do kuchyně? Důležité jsou rozměry i materiál. Ale to není všechno!
Vánoce za starých časů: Když se kapr dělal na černo a místo salátu se jedla pučálka