Džem zdokonalí palačinky, dorty i sýry. Z čeho všeho lze připravit
Jakýkoliv džem je v kuchyni skvělým pomocníkem, neboť se hodí do sladké, ale i slané kuchyně. K přípravě džemu můžete využít téměř jakékoliv ovoce, které si v trochu jiné podobě chcete dopřávat celý rok. Tuto sladkou pochoutku si dokonce mohou vychutnat i děti či ti, co si hlídají figuru, protože je možné připravit i džem bez cukru.
Tradiční i netradiční džemy
K dostání jsou jak tradiční, tak i méně tradiční džemy. Mezi klasiku patří bez pochyby džem z rybízu (i černého rybízu), třešní, ostružin, angreštu, jahod, meruněk či malin. Do těch méně tradičních pak spadá džem z aronie, josty, špendlíků, ale i třeba z rajčat nebo cuket.
Využití džemu v kuchyni
Džem má v kuchyni široké využití. Asi nejoblíbenější je namazaný na toastu nebo pečivu, kde dodává sladkou chuť a konzistenci. Dále se často používá také k dochucení dezertů, jako jsou dorty, koláče, muffiny, palačinky a lívance. Oblíbený je také i ve slané kuchyni, kdy se používá do sladkých omáček pod maso, nebo také k různým druhům sýra, což tvoří zajímavou kombinaci sladkých a slaných chutí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Romantický příběh rakouské limonády Almdudler: Původně byl tento bylinkový nápoj svatebním darem!
Jednoduché a přitom krásné: Popraskané čokoládové sušenky crinkles jsou krásně vláčné a snadno se připravují
Letem jídelním světem: Švédské masové kuličky pochází původně z Turecka. Podle jednoduchého receptu je však zvládne každý