Kompot je skvělý způsob, jak si sezónní ovoce vychutnat i mimo sezónu
Kompotované ovoce prošlo tepelnou úpravou, díky které vydrží v uzavřené nádobě i několik let. Sladký nálev je jemný a stejně jako samotné ovoce se dá využít při přípravě ovocných pohárů nebo dezertů. Kompotované ovoce se hodí třeba také do alkoholického i nealkoholického punče.
Kompotované ovoce
Kompot lze udělat ze všech druhů ovoce, ale i ze zeleniny – ano, máme na mysli dýňový kompot. Klasika je kompot z angreštu nebo z loupaných broskví. A co zkusit kompot z jeřabin nebo z hroznového vína?
Den ovocných kompotů
Den kompotovaného ananasu
Den zavařování
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38