Kvas - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá výchozí částí několikastupňového kvašení (přípravy) kvasu na chlebové těsto. Pekaři ho získávají zahuštěním žitného chlebového kvasu 35 % žitné mouky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu protlačíme sítem, rozprostřeme, necháme proschnout a uložíme k pozdějšímu použití.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 15 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 21 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Zdravé mlsání: Ovocné bonbony, domácí Kinder řezy nebo sušenky z červené řepy si děti zamilují
Bláznivé svátky cukrářky Mirky van Gils Slavíkové: 50 dárků pod stromečkem, režná rybí polévka i speciální štrúdl nesmí chybět