Kvašení - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Fermentace (kvašení) je přeměna organických látek (nejčastěji sacharidů) způsobená enzymatickou činností různých mikroorganismů. Fermentace potravin zlepšuje jejich chuť i stravitelnost. Příkladem je kváskový chléb nebo kvašená zelenina, např. kysané zelí nebo kimči.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 11 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 15 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18