Listové těsto nabízí mnoho způsobů zpracování, ale výsledek vždy potěší
Pustili jste se někdy do výroby listového těsta? Pokud ano, pak víte, že se skládá z hladké a polohrubé mouky, soli, vody a másla. Příprava je náročná spíše časově, je potřeba mnohokrát překládat tukové a vodové těsto. Výsledek ale stojí za to, kupované těsto to domácí zkrátka nepředčí.
Netypické pečení z listového těsta
Štrúdl neboli jablečný závin nebo pizza šneky zná každý, listové těsto má ale mnohem širší použití. Na podzim vás zahřejí jablka v županu, o Vánocích zas můžete zkusit upéct efektní sněhovou vločku. Začátečníci určitě zvládnou skořicové kytičky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení
Jak správně vařit různé druhy rýže: Díky těmto radám se vám už nikdy nerozvaří jasmínová a arborio zůstane krásně krémová
Masopust 2023: Které zvyky a tradice připadají na Tučný čtvrtek či Popeleční středu a kdy se letos slaví