Medvědí česnek: Přírodní životabudič, který dodá sílu, energii a mnoho cenných látek
Medvědi vyhledávají tuto trvalou bylinku ihned po probuzení ze zimního spánku, aby jim dodala potřebnou energii a pročistili své tělo, odtud vznikl název medvědí česnek. Medvědí česnek je oproti klasickému česneku méně výrazný, ale jeho účinné vlastnosti jsou naopak silnější. Jeho výskyt je velmi nerovnoměrný a můžete ho v lese najít téměř kdekoliv. Nejčastěji na něj narazíte v lužních a listnatých lesích, kolem potoků a na vlhkých půdách, které jsou bohaté na živiny.
Využití medvědího česneku v kuchyni
- Medvědí česnek můžete použít místo klasického česneku.
- Jako zelenou bylinku na dozdobení pokrmů nebo do salátů.
- Můžete z něj uvařit i skvělý špenát. Připravíte stejně, jako z čerstvého špenátu.
- Krémovou polévku z medvědího česneku.
- Domácí pesto, které pak jen jednoduše použijete tam, kde vás napadne.
- Máslo z medvědího česneku: Vznikne vám výtečné bylinkové máslo.
- Rizoto s medvědím česnekem a plno dalších oblíbených jídel.
Účinky medvědího česneku
- Medvědí česnek má detoxikační účinky: Dodá plno energie a živin po zimě.
- Obsahuje velké množství vitamínu C.
- Můžeme si z něj připravit tinkturu na zlepšení paměti, nebo kapky na dodání všech potřebných vitamínů.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 11 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
5 výborných jídel z těstovin, která nezruinují vaši peněženku: Fleky se zelím, kolínka s játry nebo špagety s chilli chutnají skvěle
Nejlepší sushi na světě dělá Čech! Richard Tomáš získal první místo v mezinárodní soutěži World Sushi Cup Japan. Tohle ukázal porotě!
Rajčatový koláč zavoní kombinací skvělých sýrů a bazalky. Jednoduchou přípravu přitom zvládne i kuchařský amatér