Jednoduché, rychlé a chutné. Jak příloha, nebo jako hlavní chod. To jsou placky.
Placky jsou jídlo připravené z těsta, které je rozválené nebo rozlité do tvaru kruhu. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, navíc se obvykle skládají jen z několika základních surovin, takže jsou i levné. Placky můžete využít ať už jako přílohu, nebo jako hlavní chod.
Z jakých surovin a jak připravit placky
Zřejmě nejznámější jsou placky vyrobené z brambor. Placky však jdou vytvořit i ze surovin, které by vás ani nenapadly, např. z fazolí, z kedlubny nebo z banánů. Co se týče tepelné úpravy, některé placky se smaží, jiné se zase pečou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 5 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 8 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Modelka Claudia Schifferová miluje boloňské špagety a má velkou slabost pro netradiční britskou pomazánku Marmite
Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Buchtičky s krémem podle cukráře Josefa Maršálka: Recept na dokonale nadýchané těsto a krém vonící vanilkou a rumem