Jednoduché, rychlé a chutné. Jak příloha, nebo jako hlavní chod. To jsou placky.
Placky jsou jídlo připravené z těsta, které je rozválené nebo rozlité do tvaru kruhu. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, navíc se obvykle skládají jen z několika základních surovin, takže jsou i levné. Placky můžete využít ať už jako přílohu, nebo jako hlavní chod.
Z jakých surovin a jak připravit placky
Zřejmě nejznámější jsou placky vyrobené z brambor. Placky však jdou vytvořit i ze surovin, které by vás ani nenapadly, např. z fazolí, z kedlubny nebo z banánů. Co se týče tepelné úpravy, některé placky se smaží, jiné se zase pečou.
Škaredá středa
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 11 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 15 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 23 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Retro jablečný dort s pudinkem a piškoty nedá moc práce, ale chutná skvěle. Recept je jednoduchý
Tradiční česká kuchyně: Poctivé kynuté buchty jak od Honzovy maminky
Romantický příběh rakouské limonády Almdudler: Původně byl tento bylinkový nápoj svatebním darem!