Příborská trinčka speciál
Příležitost - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Koktejl je společenské krátkodobé setkání, které trvá asi 2 hodiny. Uskutečňuje se odpoledne nebo večer. Jídlo se podává ve formě studené kuchyně tak, aby nebyly zapotřebí příbory. Omezený je také sortiment nápojů, které se nabízejí z plat. Koktejl jako nápoj vznikne, pokud smícháme několik nápojů dohromady. Profesionálně je míchají barmani, kteří převádějí hostům mnohdy tuto činnost jako akrobatické umění. Oblíbené koktejly jsou např. Piňa Colada, Bloody Mary, Mojito a další.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob. Občerstvení se podává ve formě rautu nebo nabídkových stolů. Pro všechny hosty se připravuje sezení a protože se musí počítat i s nepřízní počasí, zajišťují se náhradní prostory, např. ve formě zahradních stanů.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré zajištění libovolné akce, tzv. na klíč. Firma mu dodá nejen pokrmy, které si vybere, ale i veškeré vybavení na servírování. Po skončení akce vše uklidí a odveze.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Lékařka Kateřina Kotíková k zakázaným českým chipsům: Po požití většího množství chilli hrozí zvracení i šok, pomoci může mléko
Mini karbanátky frikadely jsou nejlepší z vepřového a hovězího masa. Pikantní chuť dodá hořčice, muškátový oříšek je krásně ovoní
Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně