5 častých chyb při smažení řízků: Možná se dopouštíte chyby, ani o tom nevíte
Smažení řízků, co je na tom? Řeknete si, žádná věda. Ale jste si jistí, že se nevědomky nedopouštíte nějaké chyby? V následujícím článku si připomeneme nejčastější chyby, kterých se můžete dopustit. A příště už budou vaše řízky dokonalé.
Všichni chceme chutné, šťavnaté a křupavé řízky. Jenže občas je maso tuhé nebo strouhanka rozmočená a odpadává z masa. Je hned několik způsobů, jak řízky pokazit. V některých případech můžete dokonce uškodit svému zdraví.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě řízků
Je jedno, jestli použijeme maso vepřové nebo kuřecí, tyto chyby nesnesou ani jedny řízečky.
- Smažíte studené maso rovnou z lednice: Chyba, maso musíte nechat v pokojové teplotě alespoň 30 minut. Teplotní šoky masu nesvědčí a na výsledku to je znát.
- Obalujete mokré maso: Maso by se před solením a obalováním mělo osušit papírovou utěrkou. Strouhanka potom na mase nezvlhne a bude krásně křupavá.
- Šetříte na oleji: Nebojte se při smažení řízků použít větší množství oleje nebo sádla, to je na smažení řízků to nejlepší. Použít můžete i přepuštěné máslo.
- Smažíte na málo rozpáleném oleji: Olej musí být pořádně rozpálený, což krásně poznáte vhozením zkušebního drobečku strouhanky na pánev. V opačném případě se tuk ihned vsákne do strouhanky. Ta bude vlhká, bude odpadat a řízek bude velmi mastný.
- Nevyměňujete olej: Pokud smažíte větší množství řízků, olej průběžně vyměňujte za čerstvý. Olej se snadno přepálí a navíc v něm zůstávají drobečky strouhanky, které se víc a více připalují.
Už jste zkoušeli péct řízky v troubě? Výhodou je, že máte hotových více porcí naráz. Předvede vám to náš videorecept, podle kterého můžete postupovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 11 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 15 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 16 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 19 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Jakou polévku si uvaříte dnes, zítra, v neděli? Stačí zalistovat
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Komentáře