Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Černucha je půvabná jednoletá rostlinka z čeledi pryskyřníkovitých. Jako koření se používá především léčivá černucha setá. Její černě zbarvené semínko má výraznou chuť a pečivo krásně ozdobí. Říká se mu černý kmín.
Využití černuchy v kuchyni
- při pečení do těst a k posypání pečiva před vložením do trouby (podobně jako mák),
- do zeleninových a masových jídel,
- do polévek a omáček,
- při vaření luštěnin a rýže,
- při nakládání okurek nebo při kysání zelí.
I černuchu damašskou, jejíž semínka si snadno vypěstujeme na zahradě, můžeme použít ve sladké kuchyni, např. do pudinků a kompotů nebo při pečení sladkých sušenek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Komentáře