Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Gratinování je chutná úprava pokrmů zapékáním. Suroviny k zapékání často nejprve tepelně upravíme a na závěr krátce zapečeme s vrstvou sýru a strouhanky. Můžeme je také zalít chutnou omáčkou, která pokrm ještě více pozvedne a doladí jeho chuť.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Co použít ke gratinování
Sýrová vrstva ke gratinování
Na závěr pro vás máme recept na gratinovanou cuketu s bramborami. Pokrm je nejen chutný, ale i krásný na pohled. Postup můžete zhlédnout ve videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 5 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Grilování masa a ryb: Jak grilovat velké kusy i jednotlivé porce
Komentáře