Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vafle pochází z Belgie - jde o pečivo z těsta, které se lije do kovové formy s mřížkovaným povrchem, kde se upeče. Vafle se polévají ovocnými omáčkami, plní se různými krémy, šlehačkou a ovocem.

Těsto na vafle je podobné palačinkovému těstu - s tím rozdílem, že se do něj přidává máslo a více cukru. K přípravě vaflí je však zapotřebí vaflovač - jen ten dodá plackách jejich typický mřížkovaný tvar. 

Jak dlouho vydrží těsto na vafle

Těsto podle originálního receptu rozhodně není potřeba zpracovat celé.

  • Klasické těsto nalijeme do sklenice s víčkem a dáme do lednice. Ráno je připravené na čerstvé vafle. Vydrží v lednici až 2 dny, pak ho vyměníme za nové.
  • Palačinkové těsto můžeme skladovat 3 dny v lednici - je vždy připraveno k výrobě vaflí podle chuti strávníků.
  • Kynuté těsto je vhodnější zpracovat hned po vykynutí a upečené vafle další den ohřát v mikrovlnné troubě nebo ve vaflovači.

Do těsta na vafle se přidávají různé ingredience, které trvanlivost těsta snižují - kousky ovoce, sirupy, jogurt. Je vhodnější skladovat jednoduché těsto, které zdobíme až po upečení vaflí.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli