Tvarování kebabu nebylo nikdy jednodušší. Naše názorné video vás naučí skvělý trik
Pochoutka, která se na ulicích Blízkého Východu prodává již staletí, okouzlila i české strávníky. Stala se součástí letního grilování a její snadná příprava nahrává oblíbenosti. Vyzkoušíte také přípravu kebabu doma?
Kebab je název pro smažené nebo grilované maso, které pochází z Blízkého východu nebo Asie. Jedná se o mleté maso smíchané s kořením, které dále tepelně upravujeme. I u nás se kebab stal oblíbenou volbou pro milovníky rychlého, chutného a sytého jídla. Poradíme vám, jak snadno dostat maso na špejli.
- Plastovou lahev rozřízneme na poloviny a ponecháme si část se závitem.
- Lahev položíme závitem dolů a naplníme směsí masa na kebab.
- Připravíme si sklenici lehce menšího průměru než je průměr lahve a nasadíme na její dno lahev s masem.
- Do prostoru pro závit vložíme špejli, tlačíme lahev po sklenici dolů a vytlačujeme maso na špejli.
Jak dobře znáte kebab?
Kebab je obecné označení pro maso připravované grilováním, smažením, pečením aj. Proto se před něj přidávají další pojmy, které uvádějí doplňující informace. Např. döner kebab je maso ze známého grilu ve vertikální poloze a podle našeho video-návodu si připravíte šiš kebab. Maso na kebab bývá jehněčí, ale i kuřecí nebo hovězí, a v českých zemích nechybí ani vepřové. Vyzkoušíte šiš nebo si zajdete na döner kebab?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 19 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 21 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma jehněčí: Co vše potřebujete vědět, abyste přípravu jehněčího masa hravě zvládli
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Komentáře