Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Vařené potahovací hmotě se někdy říká také varná. Má výhodu, že je poměrně levná, takže pokud jí potřebujete hodně, můžete na ni vsadit. Je také méně sladká a pokud ji ochutíte mandlovou potravinářskou trestí, bude dobře chutnat. Jen není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a cukr. Můžeme ji také barvit jako každý marcipán. Provedeme vás její výrobou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na vařený marcipán
- Uvedeme k varu 150 ml vody a 70 g tuku (nejlépe másla).
- Naráz vsypeme 150 g hladké mouky a promícháme.
- Na mírném ohni mícháme vařečkou, až se těsto přestane lepit k hrnci i vařečce.
- Stáhneme ze zdroje tepla, zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty přidáme 2–3 kapky tresti a postupně zapracujeme prosátý moučkový cukr. Může ho být potřeba až 500 g.
Hotovou hmotu lze barvit různými barvami. Vydrží několik týdnů dobře zabalená v mikrotenu v chladničce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Komentáře