Tři tipy pro dokonalé vaječné plátky: Poradíme, jak snadno krájet uvařená vajíčka
Stává se vám, že věnujete přípravě vaječné pochoutky dostatečný čas i energii, ale při krájení se bílek nepěkně odlupuje a žloutek drolí? Připravili jsme pro vás několik rad, které zajistí perfektní plátky snadno a rychle.
Vejce natvrdo by se měla vařit do deseti minut, aby se žloutek nevysušil, ale obsah se dostatečně provařil. Následně je nutné vejce prudce zchladit po dobu několika minut. A co je třeba k vytvoření dokonalých plátků?
- Vytáhněte ostrý nůž, který je mnohem lepší na krájení než struny nejnovějšího kráječe na vejce.
- Nůž namočte do opravdu horké vody a osušte, vejce se k noži nepřilepí.
- Ideálně pak nůž ještě postříkejte rostlinným olejem, a máte vše připraveno pro krásně čistý řez.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vejce v kuchyni
Vajíčka natvrdo jsou oblíbenou součástí mnoha jídel, počínaje od studených pomazánek, přes teplá hlavní jídla, po lahodné saláty a výtečné chlebíčky. Pokud milujete vajíčka, můžete si s námi připravit vejce podle video-receptu a další nápady najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 6 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Jak uvařit čočku nakyselo. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením
Komentáře