Jak namíchat tatarský biftek? Projděte si správný postup v 5 krocích
Tatarský biftek je zajímavý pokrm, který jedni milují a druzí by ho ani za nic neochutnali. Jeho hlavní složkou je totiž nejen syrové maso, ale patří do něj také vaječný žloutek a koření. Řekneme si, jak tatarák namíchat a jak dlouho nám v lednici vydrží.
Klíčem k úspěchu je správná volba masa. Tatarský biftek se připravuje z hovězího masa, nejlépe ze svíčkové, ale neuděláte chybu ani když použijete libové zadní maso. Maso můžeme umlet nebo naškrábat ostrým nožem. Při škrábání se ale může stát, že maso nevzhledně zhnědne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat tatarák
Maso necháme před umletím alespoň 30 minut v pokojové teplotě.
- Umleté maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme dijonskou hořčici, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibulku a promícháme.
- Můžeme dochutit ještě kmínem a sladkou paprikou.
- Uděláme bochánek a nahoru dáme syrový vaječný žloutek.
- Servírujeme s poctivě počesnekovanou topinkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Komentáře